Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie mam e46 2001.Pojawił mi się problem z kierunkowskazami i tylnym światłem postoju.Kierunki czasami bardzo szybko migają (tak jak by nie działała któraś żarówka) Ale wszystkie świecą tylko szybko migają raz jest dobrze a raz nie.Drugi problem to prawa lampa postój tył.Na wszystkie sposoby już sprawdziłem miernikiem pokazuje się prąd w kostce około 3,60V po włączeniu żarówki prąd zanika nie mam pojęcia co się dzieje masa w lampie jest OK być może coś dalej ale sam nie mam pojęcia gdzie szukać modułu sterującego światłami mijania i kierunkami lub może przekazniki jakieś nawalają proszę o pomoc.Ps. nie ma śladów rdzy w gniazdach żarówek.Pozdrawiam.Może ktoś już coś takiego z Was miał to by było mi łatwiej coś dalej działać :mad2: :duh:
Opublikowano
Jeszcze jedno pytanko nie działa mi BC od początku jak kupiłem autko i niewiem czy to coś ze sterowaniem jak tak to gdzie szukać usterki ??? Czy może włącznik się już zużył czyli pewnie te blaszki ścierne w kierownicy.Tak myślę ale niech mnie ktoś poprawi jak zle kombinuje.I ile kupno nowego będzie mnie kosztowało z góry dziękuje i Pozdrawiam
Opublikowano
a może ktoś po prostu dołożył dźwigienkę z BC a wcześniej była bez BC , teraz musisz podjechać do kogoś z DISem żeby aktywował pełen BC!!! Koszt Ok 100 zł

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
a może ktoś po prostu dołożył dźwigienkę z BC a wcześniej była bez BC , teraz musisz podjechać do kogoś z DISem żeby aktywował pełen BC!!! Koszt Ok 100 zł

Dzięki za podpowiedz sprawdzę to.Pytałem bo po prostu niektórzy pisali już na innych forach że z niewiadomych przyczyn przestawał działać i po jakimś czasie znowu działał ot tak sobie.Dlatego generalnie w tym roczniku jest już BC ale jak masz racje to sie ------- heheh Dzięki i pozdrawiam

NIE PRZEKLINAJ :evil:

Opublikowano
dziwny zbieg okolicznosci ale miałem to samo --- co mi nie działało , kierunkowskaz , lampy tylnie, radio, licznik, i halogeny, -------- wina leży w pakietach , z lewej strony od kierowcy ,,,, dokładnie przy lewej nodze na błotniku jest taki mały pakiet .

najprawdopodobniej dostała sie tam woda i nastąpiło zwarcie ,,,, POZDRAWIAM :roll:

Dzięki bardzo najprawdopodobniej to będzie to bo kłopoty się zaczeły kiedy stała 9-11 dni nie garażowana i po tym czasie zaczęły się dziać cyrki tyle że kierunki raz działają normalnie a raz migają jak szalone.A światła z prawej tył postój nie mam chociaż napięcie i masa jest ok w kostce,masz racje to powino być to od wilgoci lub wody.Wielkie dzięki Pozdro

Opublikowano
Witam serdecznie mam e46 2001.Pojawił mi się problem z kierunkowskazami i tylnym światłem postoju.Kierunki czasami bardzo szybko migają (tak jak by nie działała któraś żarówka)
Witam ,co do tych kierunków to może masz nieodpowiednie żarówki , u mnie n.p. jak założyłem powiedzmy diodowe postojówki do przodu to zapaliły się kierunkowskazy i świeciły non stop (musiałem powrócić do starych żarówek)