Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy mam pytanie. Mianowicie zmieniam u siebie audio, na razie wymieniłem przednie głośniki na odseparowany zestaw Hertz DSK i powiem, że jestem zadowolony, zmiana dźwięku jest zauważalna. Teraz chciałbym zamontować subwoofer a odłączyć tylne głośniki. Moje pytanie jest czym się kierować przy zakupie subwoofera tzn. na pewną chciałbym aktywny, tylko nie wiem co jest najważniejsze przy wyborze tj. moc, pojemność skrzyni/tuby itp. Pokdreślam, że subwoofer będzie w bagażniku a sedan jest dośc dobrze wytłumiony chociaż u mnie są dziury w półce na seryjny subwoofer (dwa otwory po ok 7 cm) oraz dziura na narty.

Chciałbym wydać do ok 500-600 zł na subwoofer.

Dzięki za rady

Konrad
Opublikowano

Najlepiej dobierz skrzynkę w formie trapezu,którą ładnie można dosunąć do otworu na narty,cały futerał narciarski zdemontuj,tak żeby został sam podłokietnik

i część skóry maskująca dziurę;kup przejśćie na sygnał do wzmacniacza i podepnij pod przednie głośniki;w miejscach na tweetery w tylnych drzwiach zamontuj je :) i podepnij pod tylne głośniki.I teraz jak będziesz chciał bardzo głośno to kładziesz podłokietnik :lol: Ja tak zrobiłem u siebie i jestm zadowolony :P