Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy zauwazyl ktos z Was,ze po dobrym rozgrzaniu samochodu( jazda minimum 30 min) lakier na masce i blotnikach( tylko w przednich czesciach) staje sie bardziej szorstki? To wydaje sie bardzo dziwne ale zauwazylem to juz na 2 modelach E 90 i E 91. Kontrolowalismy ze znajomym takze inne BMW i tego nie bylo.Czy moze to byc jakas powloka ochronna lakieru?
Opublikowano
Hmm ciekawe trzeba będzie sprawdzić. A co do powłoki ochronnej u mnie wyposażeniu auta było coś właśnie o jakieś powłoce ochronnej zewnętrznej lakieru ale nie wiem o co kaman :/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też to zauważyłem na błotnikach i dolnej części drzwi. Latem tego nie było. Nie jest to zależne od temperatury nagrzania bo błotniki ani drzwi się nie nagrzewają no chyba że od szybkiej jazdy :mrgreen:
Krzysztof
Opublikowano
BMW stosuje powloke ochronna na lakier. Napewno na maske,przednie blotniki. Niewiem jak jest z drzwiami i niewiem czy jest to standard czy opcja.
Opublikowano
BMW stosuje powloke ochronna na lakier. Napewno na maske,przednie blotniki. Niewiem jak jest z drzwiami i niewiem czy jest to standard czy opcja.

No właśnie u mnie było coś takiego w spec. auta ale jak wygląda ta ochrona lakieru?? Tak jak koledzy piszą w postach wyżej?

Pzdr.

Opublikowano
Nie wyglada bo jest jak lakier bezbarwny. U mnie jak patrzysz na samochod to nic nie widzisz ale pod palcami czujesz w niektorych miejscach pewna szorstkosc. Na cieplych czesciach lepiej czuc. Tak zauwazylem.