Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem samochód w salonie BMW w Monachium. Było to autko reprezentacyjne :mrgreen: Dostałem na nie Gwarancje EuroPlus na dość długi okres, pytam więc (dla pewności) sprzedawce czy będzie honorowana w Polsce, w odpowiedzi usłyszałem "a po co jesteście w UE..." Uradowałem się niezmiernie. Dalej udałem się do najbliższego memu miejscu zamieszkania salonu BMW z ów papierkami... Pan popatrzył, poczytał zadzwonił (chyba) nawet do BMW Polska (podsłuchałem rozmowę :mrgreen: ) i powiedział że EuroPlus działa na zasadzie coś jak AC :jawdrop: Zaskoczony byłem bo specjalnie pytałem Niemca co i jak... Chodzi mi oczywiście o przeglądy wykonywane na gwarancji ( w komplecie dostałęm książeczke przeglądów dla autka używanego).

I teraz są dwie opcje:

1. Nie zrozumiałem się z niemieckim sprzedawcą w Monachium do końca.

2. Gość w BMW czegoś nie wie...

Mógłbym dodać jeszcze trzecią opcje, nie znam sie na zasadach EuroPlus :mad2: Jak ktoś się orientuje to niech pisze 8)

Łukasz

E30 316 BAUR TC (w renowacji)

• 2 lata później...
Opublikowano

Witajcie,

Sam bym chetnie kupil uzywane BMW w programie Premium Selection lub EuroPlus-Garantiw w Niemczech bo sa tansze i lepiej wyposazone. Czy Europejska gawarancja BMW obowiazuje w Polsce czy nie? W koncu nie dziwie sie ze pan salonu w Niemczech powiedzial ze tak jest bo w koncu w calej Europie chyba dziala to u nas ma nie dzialac? Ale jesli tak to czemu nazywa sie EuroPlus? Moze pracownicy BMW Polska, ktorzy jak wierze wypowiadaja sie na tym forum zbadaliby temat i wypowiedziali sie na ten temat? Sam bym chetnie zadal to pytanie BMW Polska ale na stronce nie ma adresu na ktory moglbym napisac?

Z niecierpliwoscia bede czekal na jakies wypowiedzi w tym temacie,

Pozdrawiam,

Konbed