Skocz do zawartości

Dziwne wycie z tyłu auta e36 compact 1.8ti aut

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was:)

Moj problem polega na tym ze cos mi wyje po puszczeniu pedalu gazu. Jezeli go delikatnie wcisne, jade rownomiernie, przyspieszam jest ok. Dzwiek dobiega z tylu. Dodam ze jak jest niska temperatura(bardzo niska) to tego nei slychac). Jako ze auto jest w automacie padlo na niego;) Wymienilem olej - wlalem Mobila ATF 220, lecz zadnej roznicy. Czego to wina? Zmieniac olej w moscie? Jesli tak to na jaki? Moze lozysko walu? jakies mocowanie?Co moze byc winne? Z gory dziekuje za pomoc

Opublikowano
to dyfer ci wyje. nie wiem czy zmiana oleju pomoże. u mnie wył wy.ł aż w końcu go zminiłem :8)
Opublikowano
  • Autor
jakie wiec to moje auto musi miec przebieg zeby dyfer zaczal wyc?? ile trzeba dac za dobry dyfer?
Opublikowano
Kolego od przebiegu dyferek tak nie pada ,raczej od stylu jazdy :(
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
  • Autor
jak od stylu jazdy?? tzn co ma na to wplyw? zwlaszcza w automacie????
Opublikowano
No kolego od jazdy bokiem i to nawet w zimie lub oleju dawno się nie wymieniało bądź jakiś wyciek i mało go tam :) ale wymień olej w moście i zobaczysz może pomoże,a do tego jeszcze zapytaj w sklepie bo jest dodatek specjalnie do mostów który niweluje "szumienie" - to leją do Elteków dostawczych jak chcą mosty jeszcze ratować - nazwy niestety nie pamiętam :(
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"