Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z moim BMW e36 328 po swapie z 318is mianowicie nie wkręca się do końca na obroty.

Objawy są następujące silnik na biegu ciągnie tylko do 5tys obrotów a na luzie dając gazu do 6tyś i cofa.

Jadąc gdy dochodzi do 5 tyś zachowuje się tak jakby nie dostawał paliwa.

Będąc u mechanika pod podpięciu pod komputer wykazało błędy grzałek sondy lambdy czy coś w tym stylu,ale po po podpięciu pod komputer ciągnął normalnie do 6,5 tyś obrotów ale gdy tylko dochodziło do odcinki znowu ciągnął do 5 tyś i tak w kółko.

Byłem w kilku warsztatach i w każdym mówili co innego,że to wina np przepływomierza,pompki paliwa,czujnika położenia wału,zapchanych katalizatorów,sondy lambdy, bądź komputera.Mam jeszcze wrażenie,ze silnik ciągnie dopiero od około 3tyś a poniżej jest strasznie mulasty.Proszę o pomoc jeśli ktoś miał podobny przypadek. :(

Opublikowano
Ja też się zmagam z problemem z sondami.Kasowałem i sprawdzałem i wykazuje błędy 2-ch lambd też mam wrażenie że ją troche muli na niskich.Ja mam tytanowe sondy więc sa droższe niż normalnie.
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
pompkę sprawdzałem ciśnienie 3,5 bara tyle co nowa katy tez nie ,przepływomierz tez odpada bo u kumpla chodził na moim normalnie chciałem kapa przepionc ale on ma boscha a ja simensa i gniazda nie pasują powtarzam ze po pod piecu pod komputer w zakładzie samochód ciagnol normalnie do 6,5 tys ale po odłączeniu komputera i przekroczeniu 6.5 tys obrotów znowu działo się to samo może to wina komputera bo jak wyciągnolem go to mila napisane markerem 523 ale to podobno nie ma żadnej różnicy bo ponoć komputery były takie same ale mogę się mylić