Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem i nikt nie ma pojecia z mechanikow co to moze byc - chodzi o to ze gdy auto postoi przez noc to po odpaleniu telepie buda i pracuje nierówno , śmierdzi z rury wydechowej ,przy ruszaniu szarpie i nie chce sie wkrecac na obroty, strzela , gdy tylko wskaznik temp. przekroczy niebieskie pole wszystko okej dzieje sie tak tylko na pb na lpg okej, wymieniłem świece , cewki dobre , przepływka ok - kto ma jakis pomysł :(
Opublikowano
kolego mam ten sam problem, ale forumowicze mi radzili zeby wymienic czujnik temperatury silnika, bo podobno jezeli on zle pracuje to komputer blednie dobiera parametry. Moze ktos zna dokladne rozwiazanie problemu.Pozdrawiam
Opublikowano

witam

mam również podobne objawy (po podłączeniu pod kompa wyszło że sonda )

podłącz pod kompa może to też u ciebie

http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg
Opublikowano
witam okazuje sie ze to wtryski sa zapchane i dlatego tak sie dzieje narazie mechanik dał mi dodatek do pb ktory czysci wtryski powinno pomóc, jak nie pomoze to trzeba wymienic albo regeneracja pozdrawiam :|
Opublikowano
Ja kiedyś robiłem tak że jak gasiłem auto to przełączałem na benzynę pochodził chwilkę i na zimnym było ok trzeba też czasami pojeżdzic na benzynie powinno być wtedy lepiej
Opublikowano
zawsze odpalam i gasze na pb - pozatym nie przełaczy sie na lpg jesli nie osiagnie 40 st. tyle ze mam przejechane 320 tyś z czego na lpg 180 ale silnik żyleta nie ma problemów jedynie to co opisałem wyzej rano jak jest zimny pozatym ok jezdze 3 lata i w sumie tankuje i zmieniam olej i filtry to wszystko pozdrawiam
Opublikowano
dodam jeszcze ze po podpieciu na komp pokazuje tylko błedy nie mozna wejsc głebiej zeby pokazało temp. silnika, płynu, prace sondy itp. trzeba jechac do bmw a to 250zeta kosztuje heh :shock: :shock: pozdr.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
i jak kolega sobie z tym problemem poradził bo ja właśnie byłem na instalacji gazowej i sekwencje założyli i powiedział gość że z kompa wynika że sonda lambda jest do wymiany a wcześniej miałem podobne objawy że coś mi blokowało przód i szarpało ciekaw jestem czy to mogłą być przyczyną sonda lambda
  • 2 tygodnie później...