Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Chłopaki mam nietypowy problem, mam labradora ale to oczywiście nie jest problemem, tylko nie mam pojęcia jak go zapakować do bagażnika touringa i to w beżowej tapicerce??

Wcześniej miałem czarną tapicerkę to podsufitkę zabezpieczyłem folią i jeździł gdzie chciał, teraz nie mam pomysłu a ewentualne klatki są bardzo drogie, aha labek jest czarny.

nie wiem co wmyślić, może Wy macie jakieś patenty

Pozdrawiam
Opublikowano

w akcesoriach BMW widziałem dopasowaną do konkretnego modelu osłonę na tylną kanapę do przewozu pieska.

A inne patenty: kocyk na tylną kanapę i wyściółka (można nabyć takową w hipermarkecie) zakladana na przednie i tylne zagłówki - wtedy pies nie przełazi do przodu.

A w bagażniku mój golden jeździł po prostu na gumowym dywaniku - potem było tak czy siak konieczne gruntowne odkurzanie :)

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No golden to chociaż ma sierść w kolorze mojej tapicerki, ale ten mój czarnuch nie pasuje do beżu jak cholera, największy problem mam z podsufitką,

A te psy są takie że pójdzie wytapla się w błocie i chce wsiadać do auta :duh: w starej 330xd na podsufitkę naciągnąłem folię i było git , tyle że to troche źle wygląda.

Pozdrawiam
Opublikowano

hunter

Wcześniej miałem czarną tapicerkę to podsufitkę zabezpieczyłem folią i jeździł gdzie chciał, teraz nie mam pomysłu a ewentualne klatki są bardzo drogie, aha labek jest czarny.

ja swojego woze na przednim fotelu (ma 10 miesiecy i wazy prawie 40 kg), po paru minutach siada w nogach pasazera i zasypia. na szczescie nie mam skory bo by ja pazurami porysowal. kupilem takie pokrowce na tylne siedzenia - podwojnej, rozklada sie je i pies nie uswini wlosami siedzen.

co do bagaznika to swojego tam nie woze bo po prostu tam nie ma miejsca-mam zawsze duzo bagazy.

co do wlosow to moj jest brazowy, a tapicerke mam jasna, czyli w aucie jest wielki syf - pelno wlosow i blota. raz na 2 miesiace piore tapicere i jest jak nowa :cool2:

Opublikowano

Dwa razy przewiozłem czarnucha brata w swoim aucie i powiedzalem że nigdy więcej. Sierść z posufitki to trzeba pensetą wyciągać.

W volvo V70 brata nie dotyka nawet sufitu..no cóż rodzinne auto.

W BMW móglbyć przymocować rzepy na których trzymalaby się jakaś plachta do sufitu. Na podlogę i siedzenia są specjalne wykladziny często można dostać to sklepie zoologicznym jako gratis.

Jest jeszcze jedna możliwość. Jak piesek idzie do auta zakladaszmu na grzbiet ubranko, żeby sierści nie gubił.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Oj ciężko by było ,u to ubranko założyć :D

Zrobiłem tak, zdemontowałem osłony tylnych słupków ,na przylepce dałem folię na podsufitkę i wszystkie elementy które mógłby upaprać, teraz jak wsiada to przynajmniej mam spokój i się nie martwię że coś upierdzieli.

Pozdrawiam
  • 1 rok później...