Skocz do zawartości

ELEKTRYKA....pomocy!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wlasnie wrocilem z pracy ....po drodze cos umarlo w moim aucie.... zgaslo radio przygasly swiatla,a jak sie zatrzymalem i zgasilem silnik to niestety rozrusznik nie zakrecil.... zapalila sie kontrolka abs, nie zakumalem co sie stalo myslalem ze moze klocki sie skonczyly ale jak zgaslo radio i przygasly swiatla to zglupialem... nie wiem co sie moglo stac,nigdy wczesniej nie mialem takich problemow. aaa,ładowanie tez oczywiscie padlo... czy ktos wie w czym tkwi przyczyna i co mam zrobic??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy to się stało w fiacie 126p?Zmień temat bo zachwile będzie zamknięty.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
zmienic temat?? na jaki?? dotyczy to chyba elektryki wiec nie wiem o co ci chodzi?? co mialem napisac ze nie wiem co sie dzieje z autem.... to raczej brzmi bardzo ogolnie. potrzebuje pomocy, cos sie sypnelo,jestem za granica i nie za bardzo wiem jak mam wytlumaczyc mechanikowi o co chodzi dlatego napisalem na forum....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma się co unosić kolego.Wygląda na to że padł regulator napięcia albo poluzawała ci się klema na aku.Czy najpierw zaświeciła ci się kontrolka od ładowania a potem wszystko padło?
Opublikowano
najpierw zaswiecila sie kontrolka abs a pozniej wszystko padlo,swiatla przygasly itd. gadalem z kolega mechanikiem z polski i tez mowil ze przyczyna moze byc regulator napiecia... tylko gdzie mam go szukac?? alternator jest firmy VALEO... tyle tylko widac zadnych innych oznaczen.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tutaj znajdziesz wszystko (wpisz 7 ostatnich cyfr vin)

http://www.realoem.com/bmw/select.do

Regulator jest zintegrowany ze szczotkami.Sprawdz klemy na aku i podłączenie masy.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HA91&mospid=47379&btnr=12_0513&hg=12&fg=22