Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Kupiłem BMW E32 3.0 LPG (188km) 1991r.Skrzynia manualna. Zauważyłem na allegro że każda z tych e32 steruje dawką poprzez linkę... Moja nie posiada linki. Lecz dużo kostek przy przepustnicy. Czy to możliwe że ten silnik wyszedł z elektronicznym sterowaniem gazu? Czy jest jakaś możliwość regulacji np. wolnych obrotów? ponieważ gdy jest zimna to przygasa. Po rozgrzaniu jest wszystko OK. aaa i jeszcze jak się włącza tempomat bo czytałem w internecie i nie działa na odepchnięcie pchnięcie do siebie jeśli możecie wyjaśnić jak się go uruchamia. A i do czego służy prawe pokrętło na tablicy licznika? :P :lol: :) :D :8)

Z góry dzięki za odp;)

Edytowane przez rafik225
Opublikowano

Masz zapewne EML - elektroniczne sterowanie przepustnicą. Myślę, że to nic nadzwyczajnego w m30b30, ale poprawcie mnie, jeśli się mylę.

Prawa gałka na zegarach służy m. in. do przełączania komunikatów błędów, lub (w odpowiedniej procedurze) do zmiany języka tychże komunikatów.

W reszcie pytań nie pomogę.

Pozdro

http://pkp.dnx.pl/bmw/pasek.png