Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CZeść!!

SZukałem, ale nie znalzałem janej odpowiedzi. Problem polega w nie działającym ogrzewaniu tylnej szyby. lampka na włączniku się świeci, ale ogrzewanie nie działa. Miał ktoś podobnyu problem? Wiecie jak go rozwiązać?? Bezpieczniki raczej sprawne. Z Góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!

Opublikowano

Bezpieczniki raczej sprawne.

A które kolego sprawdzałeś bezpieczniki?Ten od szyby jest pod tylnym siedzeniem,niestety nie pamiętam teraz jaki to był numer.Pozdrawiam!
Opublikowano

Bezpieczniki pod kanpą sprawdzone, żaden z tych paseczków na szybie, czy jak to się nazywa nie grzeje:(

Może macie jeszcze jakieś propozycje. Zima idzie i będzie trza na lusterkach cofać jak nie zadziała:)

Z Góry dzięki i pozdrawiam!

Opublikowano
Zima idzie i będzie trza na lusterkach cofać jak nie zadziała:)

Ja cofam tylko na lusterka,czy to zima,czy lato :mrgreen: Myślę,żebyś sprawdził,czy wogóle dochodzi prąd do bezpiecznika,bo jeśli do bezpiecznika nie dochodzi,to grubsza sprawa,a jeśli dochodzi,to coś będzie przy szybie,wtedy tam szukaj,podejrzewam,że wiesz jak się tam dostać.
Opublikowano

CZeść!! lokaczbmw , jeśli możesz to napisz jak się "tam dostać":) Trzeba rozkręcić tę lampkę??

Z Góry dzięki.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Musisz zdjąć cały boczek z tylnego słupka od strony kierowcy... Żeby to zrobić otwierasz lewe tylne drzwi, ściągasz uszczelkę, i delikatnie podważasz całą osłonę (razem z lampką). Musisz uważać - przymocowana jest bodajże na 3 zaczepach - nie połam ich :P. Pod spodem znajdziesz to, czego szukasz (czyli kable dochodzące do ogrzewania szyby), oraz m. in. wzmacniacz anteny radiowej wtopionej w szybę.

Pozdro

http://pkp.dnx.pl/bmw/pasek.png
Opublikowano
Musisz zdjąć cały boczek z tylnego słupka od strony kierowcy... Żeby to zrobić otwierasz lewe tylne drzwi, ściągasz uszczelkę, i delikatnie podważasz całą osłonę (razem z lampką). Musisz uważać - przymocowana jest bodajże na 3 zaczepach - nie połam ich :P. Pod spodem znajdziesz to, czego szukasz (czyli kable dochodzące do ogrzewania szyby), oraz m. in. wzmacniacz anteny radiowej wtopionej w szybę.

Pozdro

Dokładnie tak jak kolega napisał.Pozdrawiam!