Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PDC nagle przestał funkcjonować (na ekranie wyświetlany jest obrys auta ale nie pokazuje stref kolorystycznych odległości od przeszkody i nie włącza się sygnał dźwiękowy). Objawia się też wyświetlanym błędem oraz miganiem diody przy włączniku PDC.

Problem pojawił się teraz gdy spadły temperatury.

Raz się tak stało po czy problem ustał. Jednak teraz problem powrócił już na stałe.

Czy ktoś miał podobne objawy ?

Opublikowano
wyczyść dobrze czujniki ale może być któryś z nich walniety i migającą diodą system może sygnalizować awarię. w E39 było tak, ze jak był walnięty jeden czujnik to cały system sie wywalał. Możesz sprawdzić czy wszystkie czujniki działają, jesli dotkniesz delikatnie czujnik opuszkiem palca to powinieneś wyczuć impulsiki, albo przyłóż ucho i sprawdz czy czujnik cyka

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
stawiam na czujnik, mi tez polecial, takie same objawy, czasmi dzialal ale w wiekszosci przypadkow nie dzialal, jakbys skasowal teraz blad to zadziala chwile i potem znowu to samo, musisz sie wpiac i zlokalizowac, ktory robi problem
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
wyczyść dobrze czujniki ale może być któryś z nich walniety i migającą diodą system może sygnalizować awarię. w E39 było tak, ze jak był walnięty jeden czujnik to cały system sie wywalał. Możesz sprawdzić czy wszystkie czujniki działają, jesli dotkniesz delikatnie czujnik opuszkiem palca to powinieneś wyczuć impulsiki, albo przyłóż ucho i sprawdz czy czujnik cyka

dziękuję.

u mnie też czujnik do wymiany.

ciekawi mnie czy jest możliwość dezaktywacji padniętego czujnika tak aby system PDC działał bez tego czujnika?

aktualnie czasowo nie bardzo mogę pozwolić sobie na odstawienie auta do ASO a bez PDC trochę niekomfortowo się manewruje w miastach.

Opublikowano
Miałem ten błąd ostatnio. Okazało się, że się poluzowała jedna z wtyczek umieszczona przy przednim zderzaku z prawej strony. Poprawienie tego pomogło i działa jak wcześniej :D

BMW to jest to co lubię najbardziej! Freude am Fahren!

http://img.userbars.pl/120/23959.gif

http://img153.imageshack.us/img153/6728/aaad.jpg