Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich. potrzebuje pomocy mianowicie nie dziala mi tempomat jak go aktywuje w kierownicy zapala sie zielony licznik na desce ale tylko tyle jak dodaje plus albo minus nic nie reaguje wylancza sie normalnie czyli gasnie licznik co to moze byc ??? :(
Opublikowano

Tempomat dziala od pewnej predkosci - chyba 40 km/h (jesli sie myle to niech mnie ktos poprawi).

U mnie bylo to samo i: viewtopic.php?f=69&t=106568#p781028 - ale nie koniecznie musi tak byc u Ciebie.

Sprawdz bezpiecznik tempomatu.

Podlacz auto pod komputer i sprawdz bledy.

"Kiedy rozum śpi, budzą się demony" - Francisco Goya

Pozdrawiam

Opublikowano
Panowie pomocy teraz zaczela swiecic kontrolka poduszki na desce od dzisiaj. w piatek podpialem go do kompa i nie pokazal zadnych bledow a regulatora predkosci wogole nie znalazl. dwa tygodnie temu montowalem mu alarm. moze fachowcy cos .... :evil:
Opublikowano
kolego petrolhead u mnie bylo to samo tzn. odczepil sie czujnik przy sprzegle a co do kontrolki poduszki to winna jest mata pasazera :mrgreen: pozdrawiam
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam.

Powiedzcie mi drodzy koledzy, gdzie idą kable od czujnika sprzęgła? Niedawno kupiłem auto i tempomat nie działał, komp pokazał, że sprzęgło jest wciśnięte. Zaglądam pod osłony a tam czujnik nie podpięty. Niestety nie znalazłem kabla z kostką. Dziwne, bo przecież wszystkie E46 miały pełną instalację. :) Jako fan BMW muszę wszystko doprowadzić do porządku bo drażni mnie coś, co mam a co nie działa. :) Najlepiej prosił bym zdjęcie, w którym widać, w którą wiązkę wchodzi. Od hamulca wszystko działa. ;)

Pozdrawiam