Skocz do zawartości

E39 540 Kontrolka paliwo w pozycji 0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Niedawno zakupiłem te cudo i mam pewien problem kontrolka paliwa jest cały czas w pozycji zerowej jak rozwiązać ten problem za co się zabrać na początek?

Opublikowano
Elektryk albo sprawdź czujniki i kable pod kanapą.
Opublikowano
Podepne się. Miałem to samo. Okazało sięże kabelek od czujnika się przerwał (dziwne bo w baku) natomiast teraz wskazówka mi skacze. Przykładowo jade po prostej i pokazuje 30l a jak skręcam to momentalnie spada na 15 l lub 50 l Powinna być mniej podatna na przechyły samochodu? Co z tym zrobić?
Opublikowano
jak zmniejsza się podczas jazdy i skrętów to może być czujnik walnięty. Ale tego na 100% nie wiem. Nowy kosztuje od 160 PLN. Ja jutro oddaje do elektryka i zobaczymy ile zapłacę ale już się boje :cry2:
Opublikowano
  • Autor
jak zmniejsza się podczas jazdy i skrętów to może być czujnik walnięty. Ale tego na 100% nie wiem. Nowy kosztuje od 160 PLN. Ja jutro oddaje do elektryka i zobaczymy ile zapłacę ale już się boje :cry2:

Daj znac jak to wyszło cenowo

Opublikowano
Wczoraj odebrałem auto od elektryka i obyło sie bez wymiany jakichkolwiek części. Sprawdzenie całej instalacji od wskaźnika paliwa , poprawienie lutów oraz sprawdzenie dlaczego nie otwiera się z przycisku klapa kufra kosztowało 186zł w Bydgoszczy w firmie Bendiks .
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Sprawdzałem bak. Po stronie pasażera (tam gdzie pompa) były druciki urwane. Po naprawie postanowiłem zajrzeć do lewego baku. Tak wszystko OK. Czemu zatem wskazówka tak szybko reaguje na zakrętach. Zależnie od przechyłu auta skacze to na rezerwe to na pół baku.