Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy skomplikowana operacjia jest wymontowanie radia z E39, posiadam radio magnetofon a dzisiaj udało mi się kupić radio z CD i przymierzam sie do wymiany.I niewiem czy dam rady zrobic to sam czy lepiej udac się do jakiegoś szpeca
Opublikowano

Jeżeli miałeś kasetę Business lub Professional i wymieniasz na CD, to nie ma problemu, po za tym, że w rocznikach od 9/2001 montowano z innymi wtykami i jest potrzebna odpowiednia przejściówka, a jak masz zmieniarkę, to trzeba ją odpowiednio wpiąć ... czyli jak masz model przed 9/00 i montujesz nowsze radio (lub na odwrót), to masz więcej roboty i takie przejściówki nie są tanie ...

Jak masz kasetę Reverse, to masz już większą i droższą robotę, bo trzeba dokupić wyświetlacz IRIS lub MID i odpowiedni kabel ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Sebast , u mnie e39 97/98 natomiast jest radio z "szerokim wyswietlaczem" na kasecie napis buisness

dokladnie takie jak na pierwszej fotce tutaj :

http://tinyurl.com/2gtoc

chcialbym sobie wymienic jedynie gorna czesc na cd , czyli

magnet buisness na cd buisness, znalazlem oferte gosc sprzedaje cd business -

MODEL CD53 E39/53 ALPINE

P/NO. 65. 12-6 919 066

produkcja 2002

Rozumiem ze potrzebuje przejsciowke , jaki moze byc koszt

tej przejsciowki i jak z dostepnoscia , zajmujesz sie moze sprzedaza

tego ?

Drugie pytanko :

Znanalem tez inna oferte , "zmieniarka pioneer 6cd z kablem ", czy e39

maja fabrycznie juz kosci na podlaczenie tej zmieniarki w bagazniku , jezeli tak to po czym to poznac , a jezeli nie to czy jest duzy problem z podlaczeniem , rozumiem ze trzeba ciagnac kabel przez samochod ?

Bardzo bym prosil o odpowiedz , niechcialbym aby mi oferta uciekla , glownie chodzi mi o temat zmiany magnetofonu na cd .

Pozdrawiam

Opublikowano

Potrzebujesz przejściówkę. Nie widziałem nigdzie takich przejściówek, po za ASO - coś ok. 170zł. Moge taką zrobić, koszt ok. 100zł. (niestety kostki są bardzo drogie, a i roboty troszkę jest).

Czasami kable są wyprowadzone, czasami nie - ale jak masz kasetę business, to jest szansa, że jest - trzeba "fizycznie" sprawdzić.

Tylko zmieniarki Pioneera nie podepniesz ! - musi być zmieniarka BMW.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano

Dzieki za info!

Niestety cd ktory mialem zamiar kupic kilka chwil temu poszedl , moja wina za dlugo sie zastanawialem :doh:

No nic jestem zmuszony znowu polowac na okazje , nie chce tez przeplacac za cd bo jezeli mialbym juz wydawac wieksza sume to

wolalbym dolozyc i zamontowac navi 16:9 .

Zmieniarke jak trafie w dobrej cenie to byc moze sie tez skusze o

ile tez nie ma wiekszego problemu z podlaczeniem . Chociaz wolalbym cd na desce .

Ciesze sie ze robisz takie przejsciowki , bede wiedzial do kogo

sie zglosic .

Pozdrawiam

Opublikowano
Dziękuje za pomoc.Jak się już wie jak to wymontowanie radia jest naprawde banalną zabawa która zajmuje 3 min.CD śmiga rewelacyjnie, dopiero teraz słychać co potrafia z siebie wykszesać głosniki w BMW :jawdrop:
Opublikowano
Dziękuje za pomoc.Jak się już wie jak to wymontowanie radia jest naprawde banalną zabawa która zajmuje 3 min.CD śmiga rewelacyjnie, dopiero teraz słychać co potrafia z siebie wykszesać głosniki w BMW :jawdrop:

Mowisz tak zeby mnie zdenerwowac ? :mrgreen:

Ponawiam pytanie , gdzie zakupiles i za ile ?

Tez chce sie nacieszyc lepszym brzmieniem .

Pozdrawiam

Opublikowano
CD kupiłem od kolesia z ogłoszenia ( jak sie okazalo na miejscu posiadał takowe 2 szt).Kosztowalo mnie 1200zł. Moze to nie tanio, ale byłem tyle gotów zapłacic by nie musiec więcej patrzeć na antycznego kaseciaka. :roll2:
Opublikowano

Chyba, że jest to CD Alpine, to one tyle mniej więcej kosztują, ale i dźwięk jest sporo lepszy od tańszych Philipsów :cool2:

A jeżeli to Philips - to naprawdę dość drogo - ja takie sprzedaje za ok. 900-1000, a i tak można znaleźć taniej ;)

Stronka