Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Mam problem z hałasem dobiegającym najprawdopodobniej z łożyska bądż z opony . Po przejechaniu ok. 5-7 km. coś zaczyna wyć gdzieś z przodu . Nie jest to jednostajne ale mam wrażenie , że coś jakby ocierało. Nasila się razem ze wzrostem prędkości (jechałem tylko do 100/h i jest naprawdę głośno). Jako że to samochód żony , a ona nie jeżdzi dalej jak 30 km to nie wiem , czy nasila się wraz z przejechanymi km - ale po 15-20km. wycie jest większe jak po 7km. Byłem w warsztacie w Puszczykowie , przejechaliśmy z gościem 10 km.-wyło , póżniej rozpędzaliśmy koła maszynką i nic - cisza . Kumpel mówi , że to może być opona . Ale mam goodyear które kupiłem nowe i mają może 1,5 roku i 15 tys km. A zresztą wymieniałem sam przód na zapas - raz lewa , póżniej prawa i wycie nie ustawało . Zaczęło się rok temu i jest coraz gorzej (ok.10tys km)Czy ktoś z forumowiczów mógłby podpowiedzieć co to może być ? Może ktoś to miał ? POzdrawiam wszystkich

Edytowane przez slawo2552
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdź czy masz z przodu podstawki do lewarka.

Zwłaszcza z lewej strony.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!