Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jestem ze swojego nabytku (patrz podpis) bardzo zadowolony , ale jak to w życiu bywa apetyt rośnie w miarę jedzenia i zastanawiam się, czy w przyszłym roku nie zrobić sobie wymiany na ... no własnie, tu jest sedno problemu? Sedan w jednej lub w drugiej opcji odpada z przyczyn funkcjonalnych, w przypadku e60 także estetycznych ("zad"). Oczywiście w rachubę wchodziłby egzemplarz używany 2-3 letni na firmę. Oba samochody stoją w podobnych cenach, zresztą osiągi mają zbliżone TU jednak nie mam pojęcia jak z kosztami eksploatacji będzie. Ryzyko awarii dwóch turbin jest możliwe, ale czy "wolny ssak" V8 też nie kryje jakiś technicznych chochlików? Nie znalazłem nigdzie rzeczowych testów długodystansowych 335i i 550i . Wiem, najlepiej wybrać tańszy i pewny wolnossący R6 (272PS) lub równie tani R6 330d, ale diesli już nie chcę, a obecne 231PS już mi trochę opatrzyły :D
Opublikowano
Sedan w jednej lub w drugiej opcji odpada z przyczyn funkcjonalnych, w przypadku e60 także estetycznych ("zad").

:duh:

http://newimages.fotopic.net/?iid=yttp5q&outx=980&quality=70

I to jest "zad"??? :mrgreen:

A powaznie: w najnowszym numerze miesiecznika "Sport Auto" jest test 335i przez 60000 km. Obylo sie bez zadnych usterek (mimo ostrego traktowania), tylko normalne przeglady. Jedyny problem - zla jakosc skory: na siedzeniu kierowcy juz przy tak niskim przebiegu widac objawy zuzycia.

Mimo, ze 335i jest swietnym samochodem, to jednak moim zdaniem kombinacja E60 i V8 jest wiele lepsza.

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano

:duh:

http://newimages.fotopic.net/?iid=yttp5q&outx=980&quality=70

I to jest "zad"??? :mrgreen:

Z tej perspektywy jest ok, ale z boku nie trawię tego tyłka. Dzięki za podszept spróbuję gdzieś spotkać ten artykuł. :cool2: Najchętniej to bym się przesiadł do X6 5.0i ale dla mnie to za wysokie progi, niestety :mad2: :oops:

Opublikowano
Pierwsze 335i cierpią na choroby wieku dziecięcego. Najkosztowniejsza z nich to awaria pompy paliwowej wysokiego ciśnienia. Ten silnik jest tak samo skomplikowany jak dieslowski common rail.