Skocz do zawartości

[ BMW e39 530dA] pytanie o przepływomierz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, moje auto przy normalnej jeździe nawet spokojnej i lekkim dodaniu gazu strasznie kopciło na czarno. Zbiera się bez problemu ale cały czas widać czarny dym z rury. Dzisiaj wypiąłem przepływomierz i jadę na próbę i :shock: zero jakiegokolwiek kopcenia zbiera się super i nie kopci.

Czyli co przepływka padnięta ?

I jeszcze jedno jutro mam dłuższą trasę do zrobienia, czy z odłączoną przepływką można narazie jeździć ?

Opublikowano
Wygląda na to, że przepływomierz podaje błędne dane o masie powietrza do sterownika i przez to masz za dużą dawkę paliwa. Przepływka na 99% do wymiany. Możesz jeździć z odpiętą, będzie się rejestrował błąd, ale nic to nie zaszkodzi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
czy zepsuta przeplywke rozpozna jakis komputer?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
bono: nawet carsoft jeszcze lepiej inpa ale jeszcze zależe co w niej padnie. Najprędzej wyjdzie na live data - czyli pokaże parametry /przepływ masy powietrza/ ale odbiegające od normy...