Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Poważnie zastanawiam się nad zakupem takiego autka chciałem się dowiedzieć jakie macie doświadczenia z takimi samochodami jak z awaryjnością,serwisowaniem(dostempem do części) myślę o manualu ale strasznie ciężko znaleść proszę o Wasze opinie!
Opublikowano
Ja mam 3,5 V8 który konstrukcyjnie nie wiele się różni od 4,0 V8 i powiem ci ze w dobrym stanie było mi trudno znaleźć 4,0. części jest dużo bo te silniki były montowane już od BMW 7 E32. A jeśli chodzi o serwisowanie to zależy od twojego mechanika :P .A jak się dba to nie ma co się popsuć. Dbać aby się nie przegrzewał i trzymać się terminów inspekcji + dobry olej.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
3,5 v8 konstrukcyjnie nie rozni sie wiele od 4,4 v8. 4,4 v8 to najmocniejsza jednostka w e39 poza m5. Niektorzy mawiaja, ze jest niezniszczalny i ja narazie sie pod tym podpisuje. Nie wiem co masz na mysli z dostepem do czesci; w ASO znajdziesz wszystko, bardzo czesto na allegro rowniez. Te silniki awaryjne nie sa chyba, ze cos sam zepsujesz. Jesli powaznie sie zastanawiasz powienienes zobaczyc oferte mojego znajomego. Poszukaj moich postow na forum, tam jest link do licytacji.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik