Skocz do zawartości

Strumienica czy tlumik srodkowy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem. Otoz moj katalizator jest juz wyjechany na maxa :( a jaka jest cena katalizatora kazdy wie. Co radzicie wstawic w jego miejsce strumienice ,a moze tlumik srodkowy?? Prosze o rady :) Pozdrawiam.
Opublikowano
Wyjechany to znaczy co, na analizie spalin wyniki tragiczne, czy brzęczy (to specjalność katalizatorów w compactach) po prostu? Jeśli już wycinać to tłumik środkowy zdecydowanie.
Opublikowano
Dokladnie brzeczy. Ale tak jakby nic juz w srodku nie bylo i mialaby sie zaraz dziura wypalic. A co do tlumika srodkowego to tez nad tym myslalem ,tylko czy nie za szybko sie przepali bo zachodza tam bardzo wysokie temperatury. Natomiast strumienica jest przelotowa i tak szybko przepalenie nie nastapi. ??????
Opublikowano
Nie wiem czy się szybko przepali czy nie, po montażu strumienicy z tego co pamiętam komuś na forum dziwnie silnik się zachowywał (obroty skakały czy coś), może to pojedynczy przypadek. I będzie bardziej auto ryczeć niż na tłumiku. Weź jeszcze na kanale odpal auto i przytrzymaj ręką kata bo jeśli to ta puszka to może obejdzie się bez wycinania i skończy na jakimś zamocowaniu jej. Mi brzęczał, dałem klinki drewniane, ale to rozwiązanie na jakieś 3 miesiące, kiedyś będę musiał pomyśleć nad usadowieniem jej konkretnie.
Opublikowano
Witam, nawet się nie zastanawiaj tylko jak musisz to wstaw tłumik. Ja miałem zamiar wyżucic cały wydech i wstawić nowy i jak zajechałem do gościa to nawet nie chciał się tykac.Po ucieciu rury za katalizatorem okazało się że jest jak nowy a puszka się tylko tłukła.W rezultacie wymieniłem tylko końcowy, a co do strumienicy to mówił że komputer może warjowac jak ją założe.
Opublikowano
Po ucieciu rury za katalizatorem okazało się że jest jak nowy a puszka się tylko tłukła

No dlatego mówię, bo wiele osób w Polsce leci po najmniejszej linii oporu, wyciąć, zakleić, zaspawać, wstawić rurę i będzie grało... :roll:

Opublikowano
Witam. Mi z katalizatora nie zostało nic została sama puszka brzęczało strasznie a że kiedyś od znajomego dostałem strumienice (z Peugeota) założyłem ją . Silnik normalnie chodzi obroty nie skaczą i wcale głośno nie pracuje .
Opublikowano
Ale o co chodzi konkretnie z tym "tluczeniem puszki"??

Obudowa katalizatora lata cała na nim i sobie brzęczy, wjedź na kanał to zobaczysz o co chodzi. Ktoś pisał że jest ona aluminiowa i nie bardzo jest jak ją przyspawać.