Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie ponieważ moje trzecie auto (francuz) miało wypadek i teraz jest taka sprawa

Wina była oczywiście mojego samochodu ponieważ wymusił pierwszeństwo i dostało w lewy bok a dokładnie tylne nadkole (drzwi przód, błotnik tył , felga,opona. belka, poduszka siedzenia itd.. )

Przyjechał Pan ubezpieczyciel i porobił zdjęcia , po czym powiedział mi odrazu że w 90% będzie to szkoda całkowita

Dziś dowiedziałem się że jest to 100% szkoda całkowita (przekracza wartość auta naprawa) i co w takiej sytuacji zrobić ?

Auto jest ubepzieczone OC , AC

Auto jest oczywiście do naprawy tylko mówią mi o jakiś aukcjach że auto będzie na aukcji jak się nikt nie zgłosi to coś tam ..... i własnie nie wiadomo co :) a chciałbym jednak zostawić sobie samochód co w takiej sytuacji ?

Oczywiście nie chce naprawiać tego w serwisie tylko na własną rękę (piniądze z ubezpiecznia do ręki )

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Z mojego punktu widzenia wygląda to tak.

Ty już nic z autem nie możesz zrobić w senscie naprawiać i trzymać dalej dla siebie. Dostajesz z ubezpieczali odszkodowanie i autko możesz sprzedać w takim stanie jak jest. Kupującego nie musisz nawet informować o tej szkodzie całkowitej bo i tak do niczego mu to nie potrzebne.

Ja właśnie tak niedawno kupiłem autko.

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/