Skocz do zawartości

tryb DS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy jazda ciągle w tym trybie niesie za soba jakies konsekwencje dla skrzynii badzi auta oprócz wiekszego spalania
Opublikowano

Według mnie żadnych konsekwencji nawet chyba bardziej dopoczywa bo nie wrzuca biegu wyższego na chwile zeby zaraz zrzucic tak jak trybie D.

hej

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jest tego jedyny minus. Ciężej jest kontrolować szybko podnoszące się obroty zimnego silnika ( i turbo).

A mógłbyś rozwinąć swoją myśl?

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
zapewne chodzi o to zeby nie krecic motoru na zimnym i byc moze DS podejdzie zbyt wysoko jak na zimny motor
Opublikowano
mnie tez sie tak wydaje, kazdy wie, ze na zimnym silniku nie powinno sie mocno krecic obrotow,olej jest zimny i cala reszta,wiec szybciej sie wszystko zuzywa!! Na "D", o wiele spokojniej silnik pracuje,bo juz przy ponad 2ts/obr zmienia sie bieg, mozna jechac z ta sama predkoscia,przy mniejszych obrotach, poczekac az sie nagrzeje i wtedy "DS"!!
Opublikowano

Dokładnie tak.

hej

Opublikowano
najlepiej po rozgrzaniu silnika przelaczyc na DS i jazda .

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano

i jest wilgotno i wtedy to jest jazda.Uważać na ruszanie ze swiateł żeby innych aut obok nie porozbijać.

hej

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie wiem jak jest w E60 ale w E46 o momencie zmiany biegu decyduje głębokość i szybkość wciśnięcia pedału gazu. Zrobiłem test i zarówno na D jak i na DS przy spokojnym ruszaniu w potoku innych aut w Warszawie biegi zmieniane są przy ok. 2 tys. obr/min, na zimnym silniku. Stąd moje zdziwienie....

Zawsze jeszcze można wybrać tryb ręczny, tam sam będziesz decydował kiedy zmienić bieg

pozdrawiam

Paweł

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

laickie pytanie

jak włączyć tryb DS w modelu po liftingu ?

wedlug mnie jest tylko " D " i M/S

czy sie myle?

Opublikowano
bawarian u ciebie zamiast DS jest manual/sport... inne nazwy poprostu
  • 3 lata później...
Opublikowano

Panowie a mam takie pytanie. - czy aby zmienić bieg z D na DS to trzeba koniecznie zatrzymać samochod wcisnąć hamulec i przesunąć skrzynie w lewo na tryb DS czy mozna to zrobic w trakcie jazdy bez zatrzymywania samochodu.

Z góry dzieki za odp.

Opublikowano
Można przełączać pomiędzy trybami w trakcie jazdy.
http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg