Skocz do zawartości

320d sciaga w prawo po stłuczce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od czasu nieduzej stluczki (uderzenie w tyl) auto zaczelo sciagac lekko w prawo. Pojechalem na zbieznosc. Nic to nie dalo. Pojechalem na geometrie. Cos tam niby zostalo zrobione i dostalem wydruk z komputera. Panowie powiedzieli, ze parametr "Kat pochylenia kola PT" za bardzo odstaje od normy (-0.89stopnia). Nie potrafili mi za bardzo odpowiedziec jak to naprawic. Macie jakies doswiadczenia w tym temacie? Co mechanicy powinni zrobic?

Dzieki!

Opublikowano
Witam kolegę stagemana- Ja nie miałem stłuczki ale autkiem ciągało na lewo okazało się że tuleja wahacza była na wykończeniu,lecz nie do tego zmierzam jest w Grodzisku Maz. na ul. Płockiej diagnosta który ma takie sprawy w małym paluszku robi właśnie takie rzeczy w autach powypadkowych i normalnych. Byłem tam dwa razy i zawsze zadowolony :lol: ma opinie jednego z lepszych w okolicy. Polecam Jerzy Dobosz ul. Płocka 4 Grodzisk Maz. Powodzenia. :8)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

No dobra. A teraz pytanie do ludzi pewnych odpowiedzi. Czy z przodu da sie ustawic kat? Wiekszosc znanych mi mechanikow mowi, ze nie. Jedynie wymiana amortyzatorow. (mam prawy przod na minusie a lewy przod minimalnie ponad zero)

pozdrawiam

Opublikowano

No dobra. A teraz pytanie do ludzi pewnych odpowiedzi. Czy z przodu da sie ustawic kat? Wiekszosc znanych mi mechanikow mowi, ze nie. Jedynie wymiana amortyzatorow. (mam prawy przod na minusie a lewy przod minimalnie ponad zero)

pozdrawiam