Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich klubowiczów. Mam mały problem ze wskaźnikiem poziomu paliwa. W ostatnich dniach wszystko było z nim ok, natomiast wczoraj po zapaleniu silnika. wskaźnik poziomu paliwa pokazuje 0 i kontrolka pali sie od rezerwy. Pomyslałem że może jakiś wyciek i podjechałem na stacje benzynową i kupiłem paliwo. Po zalaniu ku mojemu zdziwieniu wskaźnik nadal leży. Widocznie sie zaciął lub popsuł sie czy coś w tym rodzaju. Prosiłbym o jakąś porade, podpowiedź. Odnośnie tego problemu. Pozdrawiam wszystkich
Opublikowano
Po kilku latach ciągłego pokazywania ....ścieszki oporowe potrafią się wytrzeć lub zatrzeć więc szukaj w baku przyczyny.Zrób diagnoze.Wyjmij np po prawej lewej stronie pływaki i przeczyść i poruszaj.Jak nie ma reakcji to znaczy może że ok jest .Odkręć drugi pływak jest z pompą paliwa od razu i powtórz czynność jak nie ma reakcji no to masz problem. :(
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
  • 2 tygodnie później...