Skocz do zawartości

Problem przednie zawieszenie - pukanie w lewym kole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki oto problem otóż ostatnio coś zaczęło mi pukać w przednim lewym kole :( w ostatnim czasie wymieniłem

- nowe sprężyny przód

- amortyzatory bilstein b4 przód

- sworznie x4 i tuleje x2 febi bilstein

- końcówki drążków chyba NK.

czy może pukać poduszka amortyzatora a może jest po tej stronie jakaś poduszka silnika ? Zamówiłem już łączniki stabilizatorów bo może to one .

ktoś ma pomysł co to może być bo mnie już zaczyna brakować pomysłów :(

Grass , Gas or Ass - Nobody Rides For Free .

Moja Buma :) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=94528&highlight= Sprzedana !

Opublikowano
Zamówiłem już łączniki stabilizatorów bo może to one .

Bardzo możliwe że jest to łącznik stabilizatora (najprawdopodobniej tak będzie)

ja ostatnio w E46 przerabiałem ten temat , pukanie w przednim kole no i okazało się że winowajcą właśnie był łącznik stabilizatora

Opublikowano
Bo możliwe jest żeby poduszka silnika wydawała taki głuchy dźwięk ? ponieważ słychać to nawet na nierównościach o dziurach nie wspomnę lub w kolumnie kierowniczej jest jakaś guma czy coś co mogłoby się zużyć ?? Z góry dzięki za podpowiedzi :cool2:

Grass , Gas or Ass - Nobody Rides For Free .

Moja Buma :) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=94528&highlight= Sprzedana !

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak nie wymieniłeś to sprawdż te łączniki. Jak nie bedą łączniki to sprawdz krzyżak kolumny kierowniczej. Element od przekładni do kierownicy oparty jest na dwuch krzyżakach i one moga być wyrobione (nie masz takiego malego luzy na kierownicy?). A jak dalej bedzie stukać to być może te mocowanie amortyzatora, jak wspomniałeś chodz w e36 są dosyć trwałe. ostatnim elementem z przodu to gumy stabilizatora. Jesli wykluczysz to wszystko to być coś z tyłu puka, a po prostu jest wrażenie ze coś puka z przodu. Często sie zdarza taki mały psikus. Najlepiej do podniośnik, długa brecha i wszystko sprawdzic ręcznie, bo na szarpakach to nie zawsze wszystko wyjdzie.

p.s. Jak sam montowalem bielsteina b4 do e30 i były do kitu. Na 1cm nie pracowały, był taki luz i tak mi stukało ze szok. Niby na diagnostyce tego nie wykazało, ale jak wyjąłem i sprawdziłem w reku to wtedy okazało sie co jest grane.Starczył tylko jeden cm na amorku a ja wymieniłem całą zawieche!!!! Załążyłem sachsy i jest po problemie..

Opublikowano
Tak jak kolega powyżej, sprawdź jeśli przeoczyłeś te gumy dwie o które się opiera, trzymają stabilizator. Jak one są wysypane to stukanie jest okropne (choć o wiele wolniej one się zużywają niż inne elementy typu sworznie, tuleje).
  • 3 tygodnie później...