Skocz do zawartości

320d tylne szyby - Elektryka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam problem.Mianowicie nie mogę elektrycznie otworzyć tylnej szyby prawej i lewej.Dodam że przednia prawa i lewa otwiera się elektrycznie bez zarzutu.Co to jest ? Bezpiecznik ? :cry2: Chodzi o BMW 320d rok 2001
Opublikowano
Sprawdź bezpiecznik nr 71, i może dla pewności ( chociaż myślę ze już to sprawdziłeś) czy przypadkiem blokada nie jest włączona, a najlepiej ją odepnij
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
A więc tak blokada nie jest włączona i bezpiecznik też jest dobry.Natomiast pojawił się problem taki że jak wyjdę z samochodu to z zewnątrz mogę otworzyć palcami sobie tą szybę no i zamknąć .Zauważyłem to jadąc.Wjechałem w jakiś dół a tu szyba lekko na dół (uchyla się)Co to może być Panowie i gdzie najlepiej takie coś naprawiać.Czy to mogą być jakieś linki ? bo sąsiad mi tak podpowiada.
Opublikowano
Masz uszkodzone mechanizmy podnoszenia szyb . Zdejmij tapicerkę i zobacz co jest nie tak . I jeszcze jedno , słyszysz działające silniczki podczas podnoszenia tylnych szyb ?
http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif
Opublikowano
Co do silniczków to słyszę tylko jeden za fotelem kierowcy natomiast w ogóle nie słychać tego drugiego silniczka za fotelem pasażera.Jutro wjadę gdzieś gdzie można to szybko wymienić.
Opublikowano
Całą "ramkę" tzn listwa + rolki + linki kupisz nówkę sztukę w ASO za 380 zł. po drobnych targach. Do tylnych drzwi. Szyby chodzą jak marzenie.
Pozdrawiam, Hary.
Opublikowano
A więc tak z jednej i drugiej strony wszystko do wymiany.Łącznie z robocizną zapłaciłem 600 pln.Co do części w ASO to fakt 380 zł po targach -ale sama listwa bez mechanizmu.Za mechanizm chcieli 240 pln.Jak by nie patrzeć to strasznie drogo.Oczywiście wszystko nowe i oryginalne.Natomiast te same części tylko używane ale również oryginalne na Allegro po 200 zł jedna sztuka z wymianą (zdjęcie boczku itd 100 pln jedna strona) Jak długo pochodzi tego nie wie nikt.A wszystko przez zerwane linki i spalony silniczek z jednej strony.Bądź co bądź dziękuje wszystkim którzy mi pomogli.No teraz wszystko ładnie chodzi :D
Opublikowano
Witam u mnie jest to samo też obie szyby tylne się nie opuszczają bo jest zerwany w środku taki plastik i niestety trzeba nowe podnośniki kupić zerwałem to sam bo jak samochód stoi na słońcu gurna część szyby przykleja się do uszczelki i wtedy gdy chcemy opuścić szybę tan plastik bęka .