Skocz do zawartości

bmw e46 330d wyciek pod silnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam maly problem a mianowicie zauwazylem dzisiaj jak jest mokro gdzie stane pod silnikem jest kolorowa plama no i troche jak sie stanie przy masce czuc rope co to moze byc???

_________

Doprecyzowałem temat. Proszę zapoznać się z regulaminem-dokładne opisywanie tematów ma na celu szybsze ich wyszukiwanie, a więc pomaga użytkownikom (Tobie też). [mod]

Opublikowano
te plamy są bardziej od strony kierowcy? jeżeli tak to może masz tylko któryś z przewodów uszkodzony, ale najlepiej zrób tak jak napisla sylwo, bedzie wszystko jasne
Opublikowano
dzieki koledzy looklem pod silnik z kanalu okazalo sie ze cybant z wezyka paliwa puscil i sobie lekko kapal a pod wplywem jezdzenia cisnienie wieksze i zygalo po calym silniku zod strony wspomagania.
  • 1 rok później...
Opublikowano
Kolego a mógłbyś napisać który cybant? , rozumiem ze "cybant" to ta skręcana (obejma), opaska na kluczyk nr.7 bądź też śrubokręt gwiazdkowy lub płaski, ale wracając do rzeczy to w którym miejscu miałeś wyciek tam gdzie wężyk wchodzi na pompę wysokiego ciśnienia CR czy przy filtrze paliwa .? czy może w innym miejscu mam podobny problem aczkolwiek będę chyba musiał od razu wymienić przewody ponieważ te mają już 10 lat i są już sparciałe z zewnątrz przynajmniej co kwalifikuje je do wymiany, tak więc dziękuje za informacje . :8)
Bayerische Motoren Werke