Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie - od kilku dni samochód rano, po chłodnej nocy, ciężko odpala: dławi się przez chwilkę, mam wrażenie, że w ogóle ledwo załapuje, to co to będzie jak spadnie na -20 :(

Jak myślicie co to może być? Akumulator? 2 miesiące temu sprawdzany i był ok, ale może już nie jest :)

virus by Masters - 190km, 395Nm
Opublikowano
Słaby akumulator można wyczuć przy zapalaniu, po prostu nie ma siły kręcić. U mnie w poprzedniej E39 kiedy akumulator zdychał podczas zapalania na ułamek sekundy zapalała sie kontrolka od ABSu co było informacją dla mnie, ze za kilka dni juz nie uda mi sie zapalić i tak tez było. Pewnie ta mrugająca kontrolka od ABSu sygnalizowała za niskie napięcie w układzie i przy okazji dowiadywałem sie, ze aku siada. Co innego jeśli silnik kręci ładnie ale auto nie załapuje albo prawie załapie ale rozrusznik musi jeszcze "dokręcić", zeby silnik w pełni załapał. Winne mogą być świece żarowe. Myśle, że warto je wymieniać co 100 kkm. W poprzedniem aucie jak wymieniałem to z 4 działała tylko 1

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

Ja mam nastukane 60k dopiero, więc myślę, że raczej jeszcze nie świece, chociaż cholera wie.

A przy zapalaniu dzisiaj np zapaliła się na chwilkę kontrolka check engine, ale od razu zgasła jak załapał. Może to faktycznie aku, pewnie czeka mnie zmiana :(

virus by Masters - 190km, 395Nm