Skocz do zawartości

318i Centralny zamek, naprawa modułu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak wielu z Was tak i ja mam problem z tym centralnym zamkiem E46 czytałem i wiem co zrobic ale jednego nie rozumie nie doczytałem sie konkretu :( a dokładnie czy przed wymontowaniem tego modułu odłączyc akumulator czy tez nie ?

odwołuje sie do tego tematu

http://www.bmw-sport.pl/printview.php?t=34447&start=0&sid=3a40b4d81f80c2da6dbc1d38c8efca89

a znowu gdzie indziej czytałem ze nie trzeba aku odlaczac i juz nie wiem :(

Prosze do dokładną odpowiedz WYŁĄCZYC CZY NIE WYŁACZAC AKUMULATORA PRZED DEMONTACJĄ MODUŁU :))

Pozdrawiam

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja

ślicznotka :)

Opublikowano
A ja to robiłem "na pałe", mało tego, rozbebeszylem wsio i pojechalem zawiesc do elektronika - 3 dni jezdzilem bez tego modułu. Poza pewnymi utrudnieniami typu nie dzialajace szyby czy wycieraczki, czy central nic sie nie dzialo :D :D

Xdrive

Koder

Opublikowano

A ja według opisu zrobiłem i hula centralny az miło :) w ASO stwierdzili ze trzeba cały modół wymienic i koszt to około 1200 zł + robocizna :) a mnie to w sumie wyszło 150zł ze wszystkim

Pozdrawiam

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja

ślicznotka :)