Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

przymierzam się do zmiany kół, a Wy?

Jakie ciśnienie macie w oponach zimowych? Dot. opon 205/55 R16 91H M+S, wg naklejki na drzwiach czy pompujecie na własne widzimisię?

Pzdr.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Jak spadnie śnieg, nie mam na myśli tego co teraz z nieba leci, to zejdę do garażu i zmienię koła.

Nie dotyczy E36, którym tak dużo jeździłem w tym sezonie, że od zeszłej zimy jest na zimówkach :mrgreen:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
A kto się kieruje opadami śniegu przy zmianie opon ??!! Ważna jest temperatura a nie opady !! Jak twierdzą producenci na zimówkach można już śmigać gdy temperatura spada poniżej 7'C ... podstawowy warunek spełniony :)
  • Członkowie klubu
Opublikowano
A kto się kieruje opadami śniegu przy zmianie opon ??!! Ważna jest temperatura a nie opady !! Jak twierdzą producenci na zimówkach można już śmigać gdy temperatura spada poniżej 7'C

Ja. Zmieniam opony jeśli temp. jest w okolicy bardziej zimowej, lub jest śnieg, lub jadę poza okolicę i nie wiem co mnie spotka.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png