Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kupiłem w zeszłym tygodniu BMW E36 1.8 z Anglii. Bardzo fajny samochód, który potrzebowałem ,dla paru części.

Niestety, w czasie podróży tirem do Polski,zaginął jedyny komplet kluczyków. Kupowany był na szrocie w Anglii i nie możliwe jest załatwienie drugich.

Żeby wejść do środka, musiałem wybić szybę, ale niestety, centralny zamek i tak nie chciał otworzyć drzwi. Pewnie dlatego że jest jest padnięty akumulator.

Żeby było tego mało, to nie mogę otworzyć maski samochodu; Ciekawe czy centralny też to trzyma?

Jakie znacie możliwości żeby go otworzyć, bo muszę wymienić stacyjkę, aby go uruchomić.

Dziękuje z góry za pomoc.

Opublikowano
Kolego maski z tego co mi wiadomo centralny nie trzyma jeśli masz z tym problem to może być linka zerwana, zastany zamek lub źle spasowana maska. Wyciągnij nerki, weź latarkę i po prawej i lewej u góry są zamki (nie pamiętam dokładnie czy są widoczne czy zasłaniają je plastiki od chłodnicy) jeśli je widać weź pomocnika i niech ciągnie będziesz widział czy obydwa zamki się otwierają jeżeli linki są napięte dociśnij maskę i wtedy spróbuj otworzyć. Innego pomysłu niestety nie mam. Myślę że choć trochę pomogłem
Opublikowano

dokładnie jak pisał kolega

maska nie ma nic wspólnego z centralem

ja miałem taki problem z moją E38

spróbuj maskę otworzyć we dwie osoby : jedna niech ciągnie dość mocno (no bez przesady oczywiście żeby nie urwać) za rączkę do otwierania maski a druga osoba niech otwiera maskę w tedy (u mnie w E38 to pomagało)

aaa...pisząc to przyszło mi do głowy jedno pytanie , czy maska odbija czy nie reaguje kompletnie na ciągnięcie tej wajchy w środku auta ???

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Udało się:)

Nie obyło się bez małych uszkodzeń, ponieważ zamek nie reagował.

Najważniejsze że już otworzony.

dziękuje za pomoc