Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wam sie sprawują isntalacje II generacji tzn czy macie jakies wystrzały?jak duze straty mocy o ile zwieksza ie spalanie?czy auto normalnie wkreca sie na obroty-czy w pewnym momencie nie ucina ich?Zadaje tyle pytan bo zastanawiam sie na instalacja III generacji i goscie od gazu twierdza ze na instalacji II generacji nie strace duzo mocy i jesli bede dbał o kable,swiece i itp rzeczy to możliwe ze wytrzałow nie bedzie.

Koszt instalacji II generacji 2200zł-firmy levato usuwaja puszke z filtrem i wstawiaja filtr stozkowy

Koszt instalacji III generacji 4500zł-firma brc(jakoś nie przekonująco mówili o tym tak jakby była mała róznica pomiedzy II a III odrazu chcilei wciskać mi IV.Proszę o rady i opinie.Wiem ze duzo razy podobne tamaty były poruszane na forum ale nie było tam suchych faktów o które mi chodzi.

Opublikowano
ZA DROGO !!!!!!!!!!!!

http://www.9477.pl/auto-gaz_joanna/index.php - zadzwon tu i zapytaj o cene 4 generacji do twojego samochodu - dobra firma - wielu moich znajowych u nich robilo gaz - nie mieli problemow - dodam ze wlasciciej jezdzi bmw 750 e32 alpina........

zadzwoniłem i 4400zł gaz 4 generacji tylko ze oni maja jakieś dziwne te genreacje tak mi sie wydaje

Opublikowano
co nikt nie ma II generacji :?: Jeszcze ostatnio pare osób chwaliło a teraz nikt sie nie wypowie co i jak.
Opublikowano

Ja posiadam II generacje.

Wiec tak auto pali w miescie 16-17 l/100km.

Jechać jedzie, wkreca sie ladnie na obroty, troszke faluje jak dojezdzam do skrzyżowania na biegu jalowym, jak auto stanie po chwili jest ok.

Przyspieszenie troszke spadlo ale neiwiele, ale na 4 biegu wyprzedza sie gozej niz na PB.

pozdrawiam

Lukasz

Opublikowano
widzisz - 4400 i masz 4 generacje.............

co jest dziwnego - jesli ci nie odpowiada firma instlacji to idziesz od szefa i sie z nim dogadujesz zeby zamontowali innej firmy :cool2:

1. Tak, tylko już nie w takiej cenie ...

2. Tylko instalacja, instalacji nie równa - może byście napisali co to za cudo za 4400 ?

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
mam II generacje strzal mialem jeden mozna powiedziec z mojej winy- po kilku dniach opadow jechalem i zdusilem silnik i bum..poza tym zero problemow!pali jak na 1.8 wydaje mi sie nei duzo!trasa nawet do 8l/100 miasto od 11 przy spokojnej jezdzie do 14-15 przy ostrej!moc napewno jest duzy spadek jaki to tylko hamownia sprawdzi!
Opublikowano
dzwonie i pytam sie ile instalacja III i IV generacji,gosc mi mówi ze 4400zł za 4 gen,a 3 ze wycofują bo...i coś o mebranach mówił w 3 :roll: .Nie popytałem dokładnie ale na mój rozum u nich 4 to jest 3 generacja czyli wtrysk gazu czyli cena wtedy jest normalna
Opublikowano
co do instalacji II generacji cena to 2200zł(butla w kole instalacja levato).Gaziarz stwierdził ze bedzie trzeba wymatowac obudowe i filtr powietrza i założyc stozek z powdou małej ilosci miejsca na moznataz instalacji lpg-co o tym myslicie.wydaje mi sie ze lepiej założyc dobra II niż słaba III i jakie sa instalacje levato?
Opublikowano
Mój znajomy stosował takie rozwiązania ze wrzucał stożek w dolot i dzieki temu nie dochodzilo do wystrzałów.
Opublikowano

II gen firmy lovato, komputerek bingo s4

Spalanie srednie na benzynie ok 9l/100, gaz ok 10l/100 - stosunek miasto trasa to mniej więcej 30 do 70. Duże korki w miescie - ok 13l/100. Jeżdżę w miare spokojnie.

Po ok 15 tys wystrzał na gazie, założyłem gumkę i wszystko było OK. Na drugi dzień dostała nowe świece i od tamtej pory spokój z wystrzałami. Na gazie mam przejechane już 30 tys - kable kopułka oryginalne (15 latek)

tyle, że to m20 a to chyba trochę inna bajka

Opublikowano
dzwonie i pytam sie ile instalacja III i IV generacji,gosc mi mówi ze 4400zł za 4 gen,a 3 ze wycofują bo...i coś o mebranach mówił w 3 :roll: .Nie popytałem dokładnie ale na mój rozum u nich 4 to jest 3 generacja czyli wtrysk gazu czyli cena wtedy jest normalna

Z III generacji prawie wszyscy się wycofują, a niektórzy już dawno ich nie montują ... przede wszystkim z tego względu, że III generacja w przyp. silników 4 cyl wychodzi prawie w tej samej cenie co IV gen., nieco większa różnica jest w 6 czy 8 cyl., ale i tak większość osób już woli dołożyć i mieć "prawdziwy" wtrysk ;) Mówię oczywiście o "porównywalnych" instalacjach, a nie porównanie "gołej" III generacji ("byle jakiej" firmy) z "wypasioną" IV generacją ("dobrej" firmy).

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)