Skocz do zawartości

najlepsze świece e39 523i 99r. gaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam forumowiczów, zbliżam sie małymi kroczkami do eksploatacyjnej wymiany świec w mojej Buni, póki co używałem świec V-line 30 BKR6EQUP cztero-elektrodowe 45zł za sztuke na allegro...juz nie dyskutujmy o 5zł roznicy miedzy tym a tym sklepem itd... chodzi mi poprostu o to czy można gdziekolwiek kupić nowe jeszcze lepszej jakości świece niż V-line 30 BKR6EQUP, na allegro są również o tej samej nazwie oryginały za 80zł sztuka, ale mysle ze sie za bardzo nie różnią niż te ngk.. a nawet jeśli to nie wiem czy warte tych 35zł różnicy za sztuke, zaznaczam ze posiadam instalke gazu BRC, słyszał ktos o takich świecach nie z tej ziemi... :)? ;) dochodzą mnie słuchy o jakichs platynowych czy cos.. podpowiadajcie forumowicze bo w przeciwnym razie zakupie standart V-line 30 BKR6EQUP NGK ;)
Opublikowano

witaj

ja niedawno wymienialem swiece i wsadzilem NGK V-line 30 Platynowe, w niemczech zaplacilem 80 euro za 6. moj mechanik stwierzdil ze na platynowych mozna dluzej pojezdzic i sa szczegolnie przeznaczone dla ludzi ktorzy jezdza krotkie trasy z czestym zapalaniem i niedogrzanym silnikiem. osobiscie jako kierowca nie poczulem zadnej roznicy w jakosci jazdy ale mechanik twierdzi ze warto .

pozdrawiam

Opublikowano

mysle ze jesli chodzi o cene to mysle ze nie wiele bedzie sie roznic w polsce ale nie jestem pewny a co do tego gdzie to niestety nie moge ci pomoc kolego

pozdrawiam

Opublikowano

standardowe świece bkr6equp, to świece platynowe, lepszych chyba nie ma do tego modelu silnika, przynajmniej w katalogach nic nie ma na ten temat, więc raczej nie warto kombinować. Sam mam 523 z 99 roku i przejeździłem na tych świecach już sporo na gazie.

Przy okazji może ktoś wie co ile kilometrów powinno się je zmieniać według zaleceń producenta?

www.nowak-motocykle.pl