Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam fejs od Nerwusa, INPA i DIS śmiga idealnie. Chciałem pogrzebać trochę w TV i zainstalowałem program NavCoder v2.7.55, ale nie udało się połączyć z moim autem (E46 320i '01). Podczas prób łączenia miga kontrolka "I-BUS" ale program nie łączy się z żadnym modułem. Czy muszę nabyć/wykonać dedykowany interfejs do I-BUSA, czy istnieje jakiś sposób, żeby program ruszył? Mój fejs to ADS na Comie plus przejściówka com/usb Meratronic. Dodam, że NavCoder widzi com1.

NavCoder ma kilka fajnych opcji (np. w modułach Video i LCM), szczególnie przydatnych dla nie wprawionych w ncs'ie, więc chyba warto to uruchomić.

Będę wdzięczny za informacje.

Artekk
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Schemat fejsu jest w katalogu programu....
Opublikowano

Widziałem ten schemat, ale ja nie bardzo czaję te klimat :)

Miałem nadzieję, że to może kwestia ustawień, czy zmostkowania pinów?

Artekk
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Nie próbowałem nic kombinować.Kupiłem fejs od Reslera za 30Eur.Link do jego strony jest w Pomocy Navcodera.
Opublikowano
Czyli kupiłeś fejs na COM, czy działa z przejściówką COM/USB na FTDI ? Gdzie się wpinałeś w auto?
Artekk
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

30 Euro to nie sa jakies wielkie pieniadze za fejs i soft. Wersja ktora jest shareware jest okrojona i nie wszystko da sie zrobic. Owsze sa witaminki ale ...

Jeszcze jedno do ibus nie dostaniesz sie przez zlacze diagnostyczne.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Fejs mam na COM program pełna wersję.Raza zapłacisz parę groszy i zawsze możesz liczyć na aktualizację.A Navcoder rozwija się z wersji na wersją i jego możliwości rosną.

Wpinam się z tyłu auta, najczęściej jest tam jakaś wolna wtyczka w której są wszystkie potrzebne piny tzn. +,_,i-bus, jeśli nie ma takiej to wcinam się w okolicach czytnika.