Skocz do zawartości

E60-Problem z kluczykiem lub aku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z kluczykiem.Poprzez pilota nie mogę otworzyć drzwi,otworzyłem "ręcznie" ale po przekręceniu stacyjki nie ma żadnej rekacji.Teraz pytanie czy to problem akumulatora (ale po przekręceniu nie ma takiego stukania jak dzieje się to w przypadku rozładowanego akumulatora) czy kluczyka(bo jak roumiem w kluczyku jest immobilizer?)?Czy kluczyk mógł się rozładować albo po prostu padł ten akumulatorek który jest w środku?Można to jakoś naładować,zmienić coś?Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Kluczyk zapasowy nie działa ale to pewnie dlatego że go nie używałem bardzo długo.Samochód normalnie uzywałem,nie miał żadnych przestojów,wczoraj wieczorem wróciłem do domu i dziś rano jak miałem jechać do pracy zaistniała sytuacja opisana powyżej.

Opublikowano
Z tego co wiem to w późniejszym okresie w E46 robili kluczyki takie same jak w E60 i tamte się ładowały automatycznie po włożeniu do stacyjki, Więc na pewno ci się nie rozładował kluczyk. Poza tym jest on nierozbieralny. Moim zdaniem jeśli nic nie robiłeś w elektryce (czyt. podłączanie alarmu, albo czegoś innego), to mógł ci paść albo akumulator albo może jakiś bezpiecznik.

E30, E36, E60, E87, F48

Opublikowano
Jeżeli słuchałeś muzyki na włączonym zapłonie (kontrolkach) to prawodopodbnie rozkodowałeś kluczyk , jest to już nie do naprawy (musi być nowy klucz) lub spec który wgra jakiś uszkodzony % , w starszych modelach bmw które posiadały kluczyk ( nie kartę tak jak chyba od 2006) to czasami zdarzało się własnie tak że przez radyjko dokładnie chyba po 30 min jest możlwiość uszkodzenia klucza , ponieważ nie może on już ładować baterii .