Skocz do zawartości

HID Xenon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Chcem zakupic z allegro zestaw zarnikow z przetwornicami "http://moto.allegro.pl/item741977663_zestaw_hid_xenon_xenony_h1_faktura_gwarancja.html" Teraz moje pytanie czy moge cos takiego zainstalowac?? Bo slyszalem ze jesli niema sie specjalnych lamp to swiatlo bedzie padalo na prawo i lewo ;p

Mam takze zamontowane ringi CCFL i drugie pytanie to czy im to nie zaszkodzi?? Do jakiej temperatury sie takie zarniki nagrzewaja??

Firmowo mam montowane zarowki HB3 i HB4.

Prosze o pomoc .

Pozdrawiam

Opublikowano
jezeli masz lampy na soczewkach to mozesz smiało montowac tez mam załozone HID 8000K swiatło 100% lepsze jak ze zwykłej zarówki a o ccf sie nie masz co martwic bo HID sie nie nagrzewa tak bardzo jak zarówka zwykła
Opublikowano

Kolego jeśli byś miał soczewki to jakoś to przejdzie, światło nie będzie idealne ale w miarę sobie one układają wiązkę, jeśli nie masz to zapomnij.

A podejrzewam że nie masz, bo w compactach szły chyba zawsze bez. Nie zgadniesz po jakim czasie straciłem dowód jak wrzuciłem HIDy do compacta (światła były ustawiane i niby świeciły w normie). Teraz dałem je na długie i jak zaświecę to pale pobocza :twisted:

Opublikowano
A te soczewki byly montowane firmowo w Compaktach??

Nie wiem czy były, większość wypowiadających się właścicieli compaktów mówi że ich niema, włącz światła i będziesz widział czy masz czy nie :) Mógł ktoś przed tobą lampy zmieniać.