Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

posiadam radio professional w moim 120d. Chce podłączyć wzmacniacz i przerobić troszkę audio w moim BMW, tylko nie chce czegoś połamać :) proszę o pomoc w demontażu radia. Resztą się zajmę :)

pozdrawiam

Opublikowano
Witam

posiadam radio professional w moim 120d. Chce podłączyć wzmacniacz i przerobić troszkę audio w moim BMW, tylko nie chce czegoś połamać :) proszę o pomoc w demontażu radia. Resztą się zajmę :)

pozdrawiam

Opis demontażu radia fabrycznego BMW (z fotkami):

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=9390

Na pewno pasuje do E87.

Przykłady instalacji audio w jedynce (filmy):

Opublikowano
Wszystko fajnie tylko szkoda że to 3- ka a nie 1- ka :) jutro będę walczył ze swoim radyjkiem według instrukcji :twisted: ale może jednak ktoś demontował radyjko w jedynce i wie jak to zrobić?;>
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wszystko fajnie tylko szkoda że to 3- ka a nie 1- ka :) jutro będę walczył ze swoim radyjkiem według instrukcji :twisted: ale może jednak ktoś demontował radyjko w jedynce i wie jak to zrobić?;>

W jedynce tak samo, sprawdziłem w TISie, do wyjęcia klimatronika i CCC jak masz użyj sztywnych kart np. telefonicznych

Opublikowano
Udało się wyciągnąć radyjko!!!! :) tak jak pisaliście.... przez delikatność zniszczyłem kartę do biblioteki :p radyjko wyciągnięte ale teraz mam problem... bo widzę że chyba nie ma wyjścia na wzmacniacz :/ może ktoś coś podpowie jak podłączyć teraz wzmacniacz i subwoofer?;>
Opublikowano
jest dużo takich wątków... był byś tak miły i mi podał link? ;> z góry dziękuje :) :mrgreen:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Udało się wyciągnąć radyjko!!!! :) tak jak pisaliście.... przez delikatność zniszczyłem kartę do biblioteki :p radyjko wyciągnięte ale teraz mam problem... bo widzę że chyba nie ma wyjścia na wzmacniacz :/ może ktoś coś podpowie jak podłączyć teraz wzmacniacz i subwoofer?;>

Jakbys napisał że szukasz wyjść na chinche to byśmy nie kazali ci wyciągać radia :D w BMW nie ma fabrycznie w radiu wyjść na chinche, musisz sie wpiąć najlepiej pod tylne głośniki z takim adapterem

http://www.allegro.pl/item756894326_hurt_brak_w_radiu_wyjscia_na_tube_kup_adapter.html#gallery

lub oddać radio do dobrego elektronika aby wypuścił chinche z przed końcówek mocy

Opublikowano

Witam :)

elektrykiem to i ja jestem ale jakoś boje się rozbierać to radio bo troszkę kosztuje :D dziękuje wam za pomoc!!! Bez was bym nigdy w życiu nie wyciągnął tego radia :) goście w niby "dobrym" warsztacie elektrycznym chcieli mi demontować schowek itd.... prawie cały pulpit rozbierać żeby radio wyciągnąć :duh: :mad2:

p.s. czy te urządzenie będzie dobrze działać? czy nie straci na tym sygnał?? czy radio BMW ma kod który trzeba wpisać jak się odłączy je od prądu? ;>

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam :)

elektrykiem to i ja jestem ale jakoś boje się rozbierać to radio bo troszkę kosztuje :D dziękuje wam za pomoc!!! Bez was bym nigdy w życiu nie wyciągnął tego radia :) goście w niby "dobrym" warsztacie elektrycznym chcieli mi demontować schowek itd.... prawie cały pulpit rozbierać żeby radio wyciągnąć :duh: :mad2:

p.s. czy te urządzenie będzie dobrze działać? czy nie straci na tym sygnał?? czy radio BMW ma kod który trzeba wpisać jak się odłączy je od prądu? ;>

pozdrawiam

Niestety jakość dzwięku nie będzie tak dobra jak bezpośrednio z chinch, ale jest to dobra kompromis, ja nie narzekam. Z tego co się orientuje do niektórych cd jest potrzebny kod, jak jest w 1 nie wiem