Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie ponieważ w dziale "Pytania i odpowiedzi wokół BMW" nikt nie odpowiada w temacie VIN. Chciałem zapytać posiadaczy serii e9x czy macie kogoś kto może zdalnie bez pojawiania się w serwisie ASO sprawdzić po VIN historię pod kątem napraw i przebiegowości auta. Ja w swoim mieście nie mam ASO BMW a najbliżej 160 km. Ile to kosztuje w ASO? Czy może jest bezpłatne ? Co trzeba pokazać aby takie informacje uzyskać ? Dowód rejestracyjny? A jeśli auto jest sprowadzone i jeszcze nierejestrowane w kraju?

Z góry Dziękuję.

Opublikowano

wydaje mi sie ze koszt to chyba 50zl w aso, ale pewnosci nie mam.

jednak jesli nikogo tam nie znasz to watpie zeby bez przyjechania (chodzi tu glownie o zaplate) sie obylo.

ale moze ktos tu na forum ma dojscia i dodatkowo jest hojny:)

a jesli chodzi o to z tym dowodem, to mysl;e ze sie obejdzie bez tego, szczegolnie jesli chcesz sprawdzic auto ktore jest za granica, w koncu to nie sa jakies prywatne dane i nie chcesz znac danych personalnych wlascieciela :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wszystko zależy od ASO a właściwie pracujących tam ludzi. Jedni chcą dowód a inni nie. Koszt w tamtym roku 150 zł z wydrukiem co było z autem i przy jakim przebiegu.
Krzysztof
Opublikowano

No fajnie by było gdyby pojawiła się taka osoba, która odpłatnie na odległość przesyłała by historię auta po podaniu nr VIN, tak znalazłem na forum audi oferte japan i wiele pozytywów na jego temat, pomógł już wielu osobom:

cyt.

"Chciałbym zaproponowac forumowiczom i nie tylko. sprawdzenie historii samochodu po nr VIN.

CZYLI: sprawdzenie historii auta pod względem napraw przeprowadzanych w serwisach ASO za granicą, FAKTYCZNY przebieg auta, wpisywany w czasie robienia przeglądów za granicą itp, sprawdzenie po nr VIN kodów, co powinno znajdowac się w autku (np. chcemy kupic samochód-okazuje się wałek-czyli wyposażenie niezgodne z nr VIN). Sprawdzenie dotyczy samochodów Volkswagen Audi Group, czyli Audi-VW-Skoda-Seat.

Reasumując. Po podaniu mi nr VIN, sprawdzam w systemie czy coś jest. Jak jest, podaje nr do przelewu. Puszczasz mi kaskę i potwierdzenie na maila , a ja odsyłam mailowo historię. Z autkami np.z Francji i Belgii jest różnie, czasami nawet w samochodach z Niemiec nie ma historii. W takich wypadkach nie pobieram żadnych pieniążków. Nie ma historii-nie ma wpłaty. Koszt takiej operacji to tylko 50zł- ominięcie miny i kupienie samochodu z cofniętym licznikiem- bezcenne...:-)

Zainteresowanych proszę o kontak mailowy: [email protected]"

:)