Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

napisz dokładnie o jakie lampy chodzi?

Jeśli używane oryginalne BMW to zapewne mają połamane elementy regulacji i dlatego całe środki luźno sobie latają.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
W dziale "Zrób to sam" jest temat jak to wymienić samemu.Regulatory kupisz na Allegro / 50-60 zet za komplet na lampe /,sama wymiana ne jest żadną filozofią,mysle ze dasz rade.Oczywiscie po tej operacji koniecznie ustaw światła jak nalezy.Sam lub w stacji diagnostycznej.Powodzenia życzę.....
Opublikowano

Ja robiłem te regulatory u siebie na lampach przed liftem na xenonach - wg opisu z "Zrób to sam". Regulatory kupiłem w serwisie po 81zł kpl/na lampę i wymieniłem samodzielnie. Zajęło mi to chyba ze 2h z czyszczeniem wszystkiego włącznie.

Naprawa jest banalnie prosta, a efekt... :mrgreen: jakbym miał nowe lampy - wcześniej świeciły przed sam samochód a teraz mam jasno na krótkich na około 150-170m i nie oślepiają jadących z naprzeciwka.

Njaprościej to sprawdzić ruszając góra dół za "tył" lampy, tam gdzie wystaje wtyczka w takiej gumowej osłonie. Jeśli rusza się po ok. 3 cm w obie strony, to na bank są połamane regulatory, a jeśli siedzi sztywno, to raczej czujnik przy wahaczu się rozpiął.