Skocz do zawartości

Zepsuty zawór zwrotny spryskiwaczy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://img41.imageshack.us/img41/8295/dsc01792p.th.jpg

Od strony kierowcy nie spryskuje mi jedna z dwóch komór , dzisiaj dostałem się do tych komór bo myślałem że może wężyk się odpiął.

Próbując spryskiwać bez podpinania do tego rozdzielacza(który natryskuje na szybę - wcześniej zwany komorami) zauważyłem że z boku tego zaworu zwrotnego (jak na zdjęciu zaznaczone strzałką) jest otwór przez który z dużym ciśnieniem tryska płyn spryskiwaczy .... i chciałem się dowiedzieć czy to normalne, czy ten otwór mam zalepić bo wydaję mi się że jest za małe ciśnienie w tych przewodach i dlatego płyn tryska tylko przez jedną komorę ?

Opublikowano

Przerabiałem ten temat niedawno u siebie. Otóż przez ten otworek płyn nie powinien się wydobywać ale jak go zaslepisz to i tak to nic nie da.

Ja pozbyłem się tego zaworka bo był kompletnei zablokowany. Wyciąłem z niego tylko te kolanko mocujące do spryskiwacza (dodatkowo musiałem spiłować jedną stronę żeby przewód dało się nałożyć) i tryska aż miło :D

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Nie wiem jak jest oryginalnie ale ja ten zaworek miałem tylko po stronie kierowcy, chcę zamówić taki zaworek, wystarczy jeden ten od kierowcy ? Czy lepiej kupić do obu stron ?
Opublikowano
Dzisiaj robiłem to samo u siebie od strony pasażera bo też mi sie zwalił tak jak u ciebie mianowicie wywaliłem zaworek przedłużyłem troszkę wężyk i teraz jest bez zaworka i psika aż miło
Bardzo Mafijny Wóz