Skocz do zawartości

e34 kilka problemow zawieszenie, inspekcja, ogrzewanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zakupilem swoja e34 dokladnie tydzien temu.....iii oto moje problemy

przekrecam kluczyk, bledy sie pojawiaja tzn zarowki itd, jest inspeckcja itd... ale po chwili niewiem z 2 minuty ginie wszystko, i na wyswietlaczu bc na zegarach niema nic, dopiero nacisniecie guzika na zegarach daje bledy...

dodam ze mam pelny komputer ale nic sie na nim nie wyswietla, wymienilem 2 i zniknelo mi spalanie itd.... nic juz sie nie wyswietla, a wczesniej sie swiecilo, spalanie itd... a teraz juz nie tzn swiecilo sie na zegarach a nie tym komputerku, i wlasnie inspekcja gasnie po ok 2 minutach wrrr

2 problem. jak wjezdzam nawet w male koleiny to zuca mi samochodem raz w lewo raz w prawo... co to moze byc, amorki ?? koncowki drazkow ?? widzialem ze jeden drazek kierowniczy ma gume rozerwana, a 2 nie lukalem wiec moze to on?? mam gumy 225 na 16 calach, z tylu felga 9 calowa szerokosc

no i 2 problem, brak ogrzewania, i grzeje sie .... wymienilem termostat bo nie bylo.... i jest wmiare ok do czasu az temp zaczyna rosnac, chlodnica jest w ok 1/3 do 1/2 goraca, a weze jak sie zagotuje sa jak skaly, i mam brak ogrzewania, mimo iz wezy dotknac sie nieda takie gorace.... co to jest pompa wody ???? ten strumien w zbiorniczku na wolnych to jakos nie widze zeby lecial jak ma ok 2 tys obr to cos tam leci.... czy moze zawory od ogrzewania??

Opublikowano
niewiem czy to ma jakis zwiazek ale jak odpalam auto i gasze to z przelacznikow od nawiewow i tych pokretel slysze takie bzyczenie jakby cos sie chcialo zalaczac... ale po ok 1 minucie przestaje...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

wiec uporalem sie z chlodnica itd.. auto jest odpowietrzone nie grzeje sie, termostat nowy i stoi na samym srodeczku skali

teraz mi grzeje strone pasazera i tylko na szybe... niema znaczenia czy jest ogrzewanie na max wlaczone czy wylaczone grzeje i tak , dodam ze z prawej strony tak wlasnie gdzie jest mechanizm niewiem od czego :evil: z napisem niewiem evl czy cos taki jakby silniczek, to ten drucik mi opadl wczesniej mowia ze to od ogrzewania wlasnie... i dlatego mi smiga caly czas u pasazera... no ale .... jak chce wyregulowac pasazera zeby grzal na nogi czy na twarz z drzwi to leci zimne... tylko na polowce szyby grzeje no i ten na srodku duzy nawiew polowa grzeje dobrze na pasazera a na mnie zimne

niewiem czy pisalem ale auto ma klime, mialem podmienic ten przelacznik od nawiewow bo moj jest w jednym miejscu podlamany... ale u mnie akurat sa same z wersji bez klimy i roznia sie kostkami:/

Opublikowano

jeśli chodzi o rzucanie, to raczej się przyzwyczaj. Na takich kołach nie mieścisz w koleiny.

Ja mam koła 225 16' i 9'szer. ET11 i normalne, że rzuca. Na zimówkach 205 z większym ET jest spokojnie.

126p>Polonez 1,5>Seicento 900>Polonez 1,4 103kM>Nissan 100NX 150kM>Peugeot 406>Peugeot 406>Opel Vectra 2,2DTI>BMW520i 24V>BMW 525i 24V Touring i VW POLO 1.0 sport GT :) '92>A-klasa 140KM>E61 530d