Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zakupiłem suba INFINITY REF 1260 W i wzmacniacz RENEGADE by hifonics 4x150 W RMS. Radio które posiadam to JVC AVX 710. Podłączyłem wszystko i gra rewelacyjnie. Mam jednak pewien problem... Po podłączeniu głośników przednich (HERTZ DSK 130) do wzmacniacza nie wydobywa się z nich dzwięk, gra tylko sub, gdy je odłącze od wzmaka działają normalnie, razem z subem Mam podłączony sub na mostku, i dwa głośniki pod pozostałe cztery wejścia. Radio ze wzmacniaczem podłączone jest poprzez RCA.

W radiu mam REAR OUT I LINE IN.

Jestem zielony w temacie, więc kilka pytań

1. Czy muszę mieć kabel RCA z czterema "wtyczkami" na stronę ?

2. Po włączeniu zasilania (przekręcenie kluczyka) z głośników wydobywa się dziwny dzwięk- "pyknięcie", czym to jest spowodowane?

Mam nadzieję, że problem opisałem w miarę jasno :D

Bardzo proszę o pomoc

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kable RCA to z dwoma wtyczkami(prznyajmniej u mnie tak jest).

Co do pykniecia tez tak mialem ale na samym subie i przyczyna byla zle podpieta masa.

A probowales pod te wejscia co glosniki nie dzialaja podpiac suba? moze wejscia sa spalone...

Opublikowano

Problem już rozwiązany, kupiłem rozgałęźnik na 4 RCA do wzmacniacza i wszystko hula.

Jeżeli chodzi o to pyknięcie, to po prostu kabel głośnikowy, nie był odłączony od radia, po jego odłączeniu wszystko chodzi ok.