Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od 4 dni jestem szczesliwym posiadaczem E39 523i 97r. Siedze w Szwecji i tutaj kupilem auto. Robi maksymalne wrazenie. Auto to po prostu igła, perła, blask itp. Kupilem go od statystycznego szweda czyli max szczery, uczciwy, i dbał o wszytsko. Jak juz zadomowie sie na forum pochwale sie glebiej. Zeby nie wyszlo ze chwalipietus ze Szwecji dodam ze bylem posiadaczem fiesty 93r i po zakupie wydalem drugie tyle zeby sprawne auto bylo sprawne wiec realia kraju sa mi znane i nielubiane :).

Wracajac do tematu. Auto przy zakupie wywolywalo tylko szok, w sumie 12 letnie auto prezentowalo sie jak max 2 letnie. Po umyciu drogimi szwedzkimi preparatami zmylem chyba wiecej niz chcialem. Pojawily sie drobne ryski i jedna ktora troche mnie zdolowala. Tylni zderzak dlugosc 30 cm szerokosc telefonu komorkowego na szczescie nie jest gleboka. Wyglada jak by przy parkowaniu przetarto niski betonowy pacholek. Przy zakupie nie widzialem nic takiego. Szwed dal mi reklamowke preparatow na poczatku nie zwrocilem na to zbytniej uwagi skupiajac sie na innych rzeczach. Gosciu po prostu usuwal rysy preparatami. Zrobilem fotki preparatow. Sa to oryginaly bmw. Lakier "Cosmosschwarz" metalic czyli kosmiczny czarny metalik :).

tubki-

http://img16.imageshack.us/img16/7232/bmwtubki.jpg

spraye-

http://img198.imageshack.us/img198/8096/bmwspray.jpg

NIe wiem jak ich uzywac i w jakiej kolejnosci. Te w tubkach posiadaja pedzelki. Jak by ktos mogl mi przedstawic jak krok po kroku powinienem tego uzyc byl bym wdzieczny. Nie chce dzwonic do tego goscia i go stresowac :). Wydaje mi sie chodz moze sie myle, najpierw bawil sie pedzelkami pozniej weszly spraye bo 2 z nich sa praktycznie nowe(098 Klarlack i 303 Lackspray S84).

Opublikowano
Najpierw i wlasciwie tylko uzywaj tego pendzelka. Spray jest dobry do malowania duzych uszkodzen typu glebokie zadrapania i przetarcia. Jesli pokusisz sie do uzycia sprayu to najlepiej najpierw przetestuj go na jakims kawalku blachy. Pamietaj zeby ten lakier w sprayu nanosci w cienkich warstwach i co najwazniejsze odtlusc wczesniej malowana powierzchnie np. benzyna ekstrakcyjna. A do uzyskania efektu zblizonego do oryginalu uzyj po malowaniu sprayem klaru zeby lakier uzyskal odpowiednia glebie koloru oraz zeby z czasem nie zaczal odchodzic. Pozdrawiam i zycze milej zabawy.
Opublikowano

Dzieki.

Slyszalem gdziesz ze nie powinno sie robic lakierowania przy temp nizszych niz 15 st. U nas teraz wacha sie to od 0 (rano) do 12-15st. Wiec bede chyba zmuszony poczekac.