Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witojcie.

Dzisiaj, podczas demontarzu i płukania pompy wspomagania zdecydowałem się wkońcu znaleźć wyciek z układu chłodzenia. Ubywało mi tak około szklanki na miesiąc więc wiedziałem, że znalezienie tego będzie czasochłone i ciężkie. Ale znalazłem. :mrgreen:

Od strony silnika w dolnym prawym rogu tak na oko 15 cm od brzegów krawędzi chłodnicy pomalutku sobie ucieka. Dzieje się tak na baaaaaaardzo rozgrzanym silniku jak układ ma max. ciśnienie. I teraz moje pytanie,

Da się to jako załatać ???

Nie chciałbym kupować nówki chłodnicy bo ta na oko jest jak nowa !!!!

Czy zna ktoś jakiegoś magika ze śląska który takie cuda czyni ??

Mam do urlopu jakieś 3 tygodnie i chciałbym to sobie zrobić.

No i jaki koszt może być takiego załatania a ile kosztuje np. nówka chłodnica (zamiennik).?

Pozdro to all

Opublikowano

Pradopodonie rozszczelnilo ci się łączenie zbiorniczka wyrówawczego z chłodnicą. Zacznij od uzupełnienia płynu i porządnie odpowietrz, mi to pomogło. Może być jeszcze pęknięty zbiorniczek wyrównawczy, albo uszkodzona (ze starości) uszczelka łącząca te elementy.

Zacznij najpierw od odpowietrzania.

Pozdrawiam

http://ziomal.resmoto.com - Strefa BMW serii 3.
Opublikowano

Ale mi cieknie na samej chłodnicy a nie na łączeniach i nie na zbiorniczku.

Cieknie na tel pofalowanej powierzchni na chłodnicy. Nawet w tym miejsc zebrał się dziwny osad.

Help :modlitwa:

Opublikowano
Ale mi cieknie na samej chłodnicy a nie na łączeniach i nie na zbiorniczku.

Cieknie na tel pofalowanej powierzchni na chłodnicy. Nawet w tym miejsc zebrał się dziwny osad.

Help :modlitwa:

Mi kiedys udalo sie zalatac wyciek w bardzo podobnym miejscu (pofalowana "robocza" powierzchnia chlodnicy) za pomoca poxipolu

(nie poxiliny!) i przez nastepne poltora roku bylo okej - az jakis

palant nie cofnal we mnie i na jego koszt mialem juz calkiem nowa ;).

Najwazniejsze to dokladnie oczyscic powierzchnie, tak dobrze jak sie da-

jakas druciana szczotka czy czyms no i w miare mozliwosci zeby nie

byla wilgotna podczas klejenia.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
Witaj jeśli to bardzo mały wyciek to kup dobry środek uszczelniający do chłodnic w płynie-i pomoże-ja tak zrobiłem jeżdże już 5 miesięcy i spoko...Sory ale niepamiętam nazwy tego środka-wiem że był w płynie a nie proszek... :hand:
Opublikowano

witam

ja taki problem kiedys usunołem za pomoca kleju do szyb !!

wyciołem te pomarszczone falbanki

odtłusciłem

i zalałem klejem do szyb

schło do rana

zalałem płynem i trzymało kilka lat

to było w renault master ale u ciebie tez powinno trzymac

pozdrawiam

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS