Skocz do zawartości

BMWe E36 cupe pali bezpiecznik od centralnego zamka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam mam taki problem ,wczoraj włączył mi się alarm ,okazało się że stopiło bezpiecznik od centralnego zamka tak że aż akumulator rozładowało do zera ,naładowałem akumulator włożyłem nowy bezpiecznik 5a zamknołem drzwi spalił się do razu włożyłem większy 25a zaczoł się topić dodam że mam orginalny alarm załanczany kluczykiem i też nieraz wyrzucał bezpiecznik ,nie mam pojęcia gdzie szukać usterki proszę o pomoc. :( Edytowane przez jacek-j250
Opublikowano

Kolego, otworz klape bagaznika i zobaczysz czarna rurke w ktorej biegna kable do klapy.

Odciagnij rurke i mysle ze zastaniesz taki widok:

http://img200.imageshack.us/img200/2272/10018716875168.jpg

Ja mialem taki problem ze po latach od otwierania klapy kable sie polamaly i wlasnie co chwile palilo bezpiecznik od centralnego zamka bo robilo sie tam zwarcie.

Po lutuj sobie po izoluj i bedzie chulac

Opublikowano
Zrób jak kolega radzi, a jeżeli będziesz miał wszystko dobrze to posprawdzaj łączenia kostek w drzwiach czy gdzieś wody nie ma czasem,a potem sprawdź czy ci czasem woda do modułu centralki nie podeszła.Ale miejmy nadzieję że to tylko kabelki w klapie :cool2:
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
Zrób tak jak koledzy mówią, kup kupkę bezpieczników do testów takich jak mają być, przez takie wepchanie większego możesz ubić cały centralny i alarm :?