Skocz do zawartości

Przy 120kmh i wiecej przy lekkim skrecie w prawo drgania??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam problem z moja e36 320

przy predkosci powyzej 120kmh i tylko przy lekkim skrecie w prawo mam drgania na kierowniy i na calej budzie, kolega patrzyl na prawe kolo i widac jak trzepie sie kolo w lewo i prawo, na trzepakach powiedzieli ze zawieszenie ok wszystkie drazki i gumy sa dobre na ukladzie kier i lozyskach luz nie jest wyczuwalny zreszta mechanik to samo powiedzial jak sprawdzal zawieszenie

Co moze byc przyczyna prosze o pomoc bo to mnie juz jakies pol roku przesladuje i sie pogarsza

Opublikowano
zobacz czy nie masz luzów na drążkach kierowniczych ale tych długich co wchodzą do przekładni. Czasami powstaje luz z miejscu gdzie się je wkręca do przekładni. Luz ten jest wyczuwalny tylko na skręconych kołach na prostych nic nie czuć. U mnie na przykład tak było i miałem podobny problem. Pamiętaj luz czuć tylko na skręconych kołach.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzieki za porade ale okazalo sie ze minimalny luz znajdowal sie na dolnym sworzniu ktory laczy sie z piastą i to byla glowna przyczyna

pozdrawiam

Opublikowano
eee ja nie wiem, ci mechanicy to jacyś inwalidzi, ja z kolei po założeniu nowych w ten sam dzień pojechałem na zbieżność i powiedzieli że nie będą ustawiać bo luzy :shock: na upartego luzy na sworzniach, tulejach da się sprawdzić na kanale metodą siłową i zawsze sam badam co jest wytłuczone bo tacy idioci mający porządny sprzęt powiedzą ci jeszcze że jest wszystko ok :x