Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

ściągnąłem sobie bmw e46 właśnie takie jak w temacie. pierwszy właściciel, widać, że autko było dopieszczone, nic się z nim nie dzieje i wogóle. no bmka cudowna na całego

ale mam jedno pytanie..

niedługo będe zmieniał olej i zbliżam się to dej magicznej granicy 200tys przebiegu.

czy jest jakaś część samochodu, która potrzebuje regeneracji/wymiany? no sami wiecie..

wolę wcześniej wiedzieć o tym i sprawdzić

dziękuje za odpowiedzi ;]

Opublikowano

Witam

200k to żadna magiczna granica. Dbaj o autko tak jak do tej pory było dbane (bo z tego, co piszesz było) i lej jej dobry olej i wymieniaj filtry, a będzie Ci służyła.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

o to dziękuje bardzo :)

to nie diesel w sumie, żeby mogło coś paść.. turbo np..

jeszcze się boję sam do niej dotykać i szperać pod maską :P

pozdrawiam ;]

Opublikowano
Witaj.Mam z takim samym silnikiem z 1999roku.Jezdżę rok przebiegu 153000km,i powiem Ci,że ten silnik do super mocnych nie należy(chodzi o moc 105KM).Ale działa bez zarzutu.Jest jedna podobno"słaby punkt"u mnie i u kilku kolegów z tego forum,pocą sie uszczelki od pokrywy rozrzadu.Pozdrawiam viewtopic.php?f=69&t=97726&start=0&hilit=poci tutaj masz o poceniu.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

i tak nie jest to super mocny silniczek jak na tą wagę samochodu. zresztą prezentuje to się pięknie przy otrworzeniu maski przedniej. więcej tam miejsca przy silniku niż w fordzie gt w bagażniku :P

i głupotę powiedziałem z tym metalowym paskiem rozrządu, bo jest normalny pas, nie łańcuch, więc hmm... zresztą za jakieś 3000będzie wymiana oleju i ktoś to obejrzy..

aa i wiecie może jak się restartuje licznik wymiany oleju właśnie?

bo jest niezbieżny trochę z prawdą ;) co prawda jakieś 5000km tylko, ale lepiej go ustawić, niech już porządnie wskazuje :)

silnik u mnie czyściutki, żadnych wycieków nie widzę, ale jeszczę to obejrzę dokładniej..

a po miesiącu użytkowania mogę szczerze powiedzieć, że to wporządku autko. w spalaniu można zejść do 7,5 ;) ładnie się prowadzi, ale na niektórych drogach polskich za bardzo czuć noo.. sami wiecie ;) no i niskie zawieszenie, to nie cudo techniki prlowskiej i trzeba uważać na krawężniki (grrr..) podczas parkowania ;)

Opublikowano (edytowane)
Co do "paska rozrządu"to raczej masz lańcuszek.A kasowanie inspekcji,to raczej musisz na kompa.Ja też mam 1999rok a udało mi się samodzielnie.Na PW wyslalem Ci jak to zrobić.Spróbuj Edytowane przez luki e 46