Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dopiero co kupiłem i już mam problem!!!Na początek elektryczne szyby.

Szukałem już na forum, ale nie mogłem nigdzie znaleźć takiej konkretnej usterki.

Szyba kierowcy przy podnoszeniu w górę niespodziewanie zatrzymuję się i zaczyna opuszczać się w dół, mimo, że nadal przyciskam przycisk w górę. Dopiero po kilkakrotnym opuszczeniu i podniesieniu zaczyna działać prawidłowo.

Przełącznik jest na pewno sprawny, bo zamieniałem z tym od pasażera i dzieje się to samo. Nie wiem gdzie mam szukać, w drzwiach, a może raczej to jakiś przekaźnik czy co?.Z góry dziękuje za rady. Hej!!

E36 316i

Opublikowano
Dopiero co kupiłem i już mam problem!!!Na początek elektryczne szyby.

Szukałem już na forum, ale nie mogłem nigdzie znaleźć takiej konkretnej usterki.

Szyba kierowcy przy podnoszeniu w górę niespodziewanie zatrzymuję się i zaczyna opuszczać się w dół, mimo, że nadal przyciskam przycisk w górę. Dopiero po kilkakrotnym opuszczeniu i podniesieniu zaczyna działać prawidłowo.

Przełącznik jest na pewno sprawny, bo zamieniałem z tym od pasażera i dzieje się to samo. Nie wiem gdzie mam szukać, w drzwiach, a może raczej to jakiś przekaźnik czy co?.Z góry dziękuje za rady. Hej!!

E36 316i

Uklad zapobiegajacy przycieciu reaguje na zwiekszony opor przesuwania szyby w prowadnicach. W momencie wykrycia takiej sytuacji przed dojsciem szyby do konca cofa ja zapobiegajac przycieciu.

elektrycznie wszystko jest cacy - nic nie dotykaj!

Rozbierz drzwi i ostroznie sprawdz czy szyba porusza sie gladko w prowadnicach, czy nie wpadlo tam cos, czy nie sa wygiete, czy nie ma

tam okruchow szkla np z wybitej kiedys szyby (czesty powod). Mysle

ze powinienes dac rade doprowadzic to do porzadku.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl