Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ńDobry.Mam taki problem:skończyły mi się światła mijania.Tzn. na pierwszym przekręceniu mam pozycyjne(jak należy) i na drugim też(powinny być mijania).Posprawdzałem bezpieczniki i niby wszystko gra.

Mógłby ktoś jakiś pomysł podrzucić,albo linka podesłać?

Będę wdzięczny :-).

h.

Opublikowano
Witam. Ja miałem trochę inny problem ale też ze światłami. Po włączeniu świateł mijania nie za każdym razam od razy się zapalały a jak się zapalały to po przełączeniu na drogowe też nie łapały odrazu. Po wielu poszukiwaniach wyciągnełem włącznik świateł (ten o którym piszesz) i okazało się po rozebraniu go że jeden z węglików na stykach gdzieś odpadł i prąd raz przechodził a innym razem nie. Na twoim miejscu sprawdziłbym ten przełącznik. Z wymontowaniem nie ma większego problemu jak i z rozebraniem. Jak stwierdzisz że coś nie tak to najpierw spróbuj przeczyścić styki a jak to nie pomoże to używka albo nowy :) Mam nadzieję że pomogłem.
Opublikowano

Kwiatektom-wygląda na to ,że włacznik jest ok.,ale zawsze to rada na przyszłość-dzięki.

ufo000000-a który przekażnik jest za to odpowiedzialny?Bo te przy bezpiecznikach po kolei na włączonym silniku rozłączałem i mi światła wogóle nie gasły.-z góry dzięki za odp.

h.

Opublikowano

1.Wcześniej nie miałem czasu się temu przyjrzeć,pogrzebałem mocniej wczoraj.Okazuje się,że razem ze ś.mijania zniknęły też przeciwmgłowe.

2.Mam 8!(nie 10)przekaźników w skrzynce z bezpiecznikami więc ten link(dzieki) siłą rzeczy nie jest w 100% użyteczny.

3.Zastanawia mnie co innego-mimo rozłączenia wszystkich przekaźników i stosownych bezpieczników (ze ściągi na deklu) te faken postojowe wciąż się świeciły!Stąd zastanawiam się nad jakimś dodatkowym miejscem z przekażnikami.

4.Jeżdżę firemnym autem więc czasem mam ochotę sam pogrzebać :),ale jak będą to kable to ogłąszam kapitulację.

Jeśli masz (albo ktośkolwiek) jakieś inne pomysły to mucios gracjas.

ps.

Jak sam coś rozkminię dam znak.(aha 320i touring'95automat)