Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
no i mozemy tak pisac bez konca a prawda zawsze bedzie po srodku, no ale jesli zaden z twoich znajomych w ASO nie potrafi powiedziec co montuja do samochodow za 200 tys zł to nic tylko wierzyc ze klocki i tarcze sa chinskie, kupione bo 50zl a sprzedawane z 300% marza. To ja juz wole sobie kupic oryginalny produkt na wlasna reke i zamontowac, przynajmniej wiem co mam. Widac, ze nawet BMW nie wie co montuje- oczywiscie wedle Twojej teorii.

pozdrawiam

Krzysiek

Sprzedam do E90 pre lift:

1. Pasek wielorowkowy do benzyniaków N52

2. Lampy komplet ori tył, używane w bdb stanie

Opublikowano
no i mozemy tak pisac bez konca a prawda zawsze bedzie po srodku, no ale jesli zaden z twoich znajomych w ASO nie potrafi powiedziec co montuja do samochodow za 200 tys zł to nic tylko wierzyc ze klocki i tarcze sa chinskie, kupione bo 50zl a sprzedawane z 300% marza. To ja juz wole sobie kupic oryginalny produkt na wlasna reke i zamontowac, przynajmniej wiem co mam. Widac, ze nawet BMW nie wie co montuje- oczywiscie wedle Twojej teorii.

nie napisałem nigdzie, ze jeśli żaden z moich znajomych nie jest w stanie tego potwierdzić to musi to być chiński gówniany produkt. Ale renomowanych producentów tarcz jest co najmniej kilka, gdzie każdy mógłby być dostawca BMW. Więc nie ma pewnosci czy to Textar, Jurid, ATE czy Zimmermann. Stąd moje pytanie - skąd wiecie? A na podstawie takich teorii jak Twoja rodzą sie pogłoski/plotki, że dostawcą jest firma X czy Y.

A co do argumentu, ze według mnie nawet BMW nie wie co montuje to stwierdzenie też dla dzieci. Tak jak wspomniałem ale powtórze jeszcze raz - osoby odpowiedzialne za zakup i zaopatrzenie w centrali firmy z pewnością wiedza. Ale serwis już raczej nie.

Co do klocków jest pewność, ze może to być Textar i Jurid bo takie informacje widnieją w katalogu części, chyba nawet z symbolem mieszanki.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

ta dyskusja schodzi na nizszy poziom wiec napisze tylko tyle,

to jest forum i tu sie dyskutuje, jezeli conajmniej 3 osoby w tym temacie wymienily jakas marke produktu, ktory ich zdaniem montuje BMW to jest to tylko i wylacznie dzentelmenska chec pomocy i odpowiedzi na postawione przez ciebie pytanie. Ja w swoich postach nie wymienilem, ze dostawca jest ATE tylko pisalem - np. ATE no ale nie o to chodzi...Jezeli osoby, ktore wypowiedzialy sie w tym zalozonym temacie cos chcialy pomoc to chyba nie dlatego, zeby sciemniac tylko dlatego, ze wydaje im sie,ze maja wieksze informacje niz inni. Z reguly informacje pochodza od ludzi zwiazanych z marka i dzialalnoscia ASO a nie z ksiezyca.

Wg mnie bardzo dziwne jest to, ze serwis w Polsce nie wie co im kaze montowac centrala...

pozdrawiam

Krzysiek

Sprzedam do E90 pre lift:

1. Pasek wielorowkowy do benzyniaków N52

2. Lampy komplet ori tył, używane w bdb stanie

Opublikowano (edytowane)

No proszę Was, jak serwis może nie wiedzieć co montuje???? :D Przecież to się w głowie nie mieści! :mad2:

Wierzyć mi się w to nie chce. Mocno naciągane :lol: :lol: :lol:

Pzdr.

Edytowane przez eXiDe
Opublikowano (edytowane)

No ja jestem świeżo dzisiaj po wymianie całego kompletu w ... serwisie :shock:

Pewno zaraz zostane poobkładany komentarzami że przepłaciłem idt. itp. ... :duh:

A więc tak:

W skład tej wizyty wchodzą:

- tarcze przód

- tarcze tył

- klocki przód

- klocki tył

- czujniki przód i tył

- miklofiltr/filtr klimatyzacji ( bo zbliżała się wymiana)

- diagnostyka całego aut - podpinanie do kompa przegląd silnika i zawieszenia ( też się zbliżała taka wizyta )

- robocizna 4 godziny

- darowizna na rzecz Fundacji dla dzieciaków :)

Całość mnie wyszła 3323,73 zł w M-carsie po rabatach :mrgreen: ( bez rabatów wychodziło 4000 zł z hakiem )

Z tego co się dowiadywałem sam komplet tarcz i klocków w innym serwisie BMW w Krakowie i Katowicach wychodził

3400-3500 zł z robocizną, a jak się pytałem u znajomego w niezależnym serwisie komplet zamienników z ATE

( i podobno te idą na pierwszy montaż w fabryce ) kosztowałby 1800-2000 zł.

Mnie się wydaje, że za bardzo nie przepłacilem.

I jestem mega zadowolony.

Tym bardziej, że diagnostyka wyszła wzorowo i w samochodziku wszystko jest w porządeczku :mrgreen: !

Myślę, że skoro kogoś stać na e90 to i stać na taki wydatek i dołożyć 500 zł więcej.

Pozdro.

Edytowane przez klagosz
Opublikowano

Myślę, że skoro kogoś stać na e90 to i stać na taki wydatek i dołożyć 500 zł więcej.

Pozdro.

W związku z powyższym, należy udać się do nocnego lub jeszcze wieczornego sklepu, poczynić odpowiednie zakupy i fakt ten stosownie uczcić... :mrgreen:

DOKŁADNIE TAK KOLEGO ZAMIERZAM ZROBIC ALE DOPIERO JUTRO ALBO W WEEKENDZIK :mrgreen:

BO RANO PRACA CZEKA :|

Opublikowano

Pozdro.

Żaden to argument. Dla mnie.

Ale w końcu ASO muszą z czegoś żyć. :8)

Grunt, że jesteś zadowolony i auto jest sprawne.

Pzdr.

Opublikowano

- miklofiltr ( bo zbliżała się wymiana)

- filtr klimatyzacji ( j.w.)

1.

Z tego co się dowiadywałem sam komplet tarcz i klocków w innym serwisie BMW w Krakowie i Katowicach wychodził

3400-3500 zł, a jak się pytałem u znajomego w niezależnym serwisie komplet zamienników z ATE

( i podobno te idą na pierwszy montaż w fabryce ) kosztowałby 1800-2000 zł.

2.

Mnie się wydaje, że za bardzo nie przepłacilem.

Tym bardziej, że diagnostyka wyszła wzorowo i w samochodziku wszystko jest w porządeczku :mrgreen: !

Pozdro.

1. czym sie różnią te dwa filtry? Przecież filtr przeciwpyłkowy, klimatyzacji i mikrofiltr to to samo. Z tego co wiem to filtry są dwa, powietrza zasysanego przez silnik i wchodzącego do kabiny.

2. Masz racje, hamulce na zamiennikach w nieautoryzowanym warsztacie BMW to ok 1800 zeta.

Same części to rzeczywiscie koszt ok 2800 PLN bez robocizny. Także tyle co zapłaciłes z przegladem i wymianą wiltrów powietrza to cena do przyjęcia. Ale 4 koła to było by juz troche za dużo. Wiele osób nie zwraca uwage, ze to wydatek na 1.5-2 lata. A oryginalne częsci i montaż w serwisie to gwarancja spokoju.

"komplet zamienników z ATE ( i podobno te idą na pierwszy montaż w fabryce" - wciaż tylko podobno, ponoć itd.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

Odp. :arrow: NATEK:

Z filtrami to jest tak jak mówisz bo ja to wczoraj wieczorem pisałem i źle to ująłem. Filtr klimy i mikrofiltr to to samo.

Bląd wyszedł mi z tego że zapamiętałem z książki nazwe mikrofiltr, a na rachunku był filtr klimatyzacji i napisałem to samo.

Co do tych części to ten mechanik powiedział mi że na pierwszy rzut idą ATE i jeszcze jedne pod inna nazwa ale już nie pamiętam. I dlatego napisałem prawdopodobnie.